Vakıfbank ile kredi protokolü imzaladık

24.03.2011
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında Oda üyelerinin bankadan avantajlı koşullarda hizmet alabilmesini sağlayacak özel protokol imzalandı.

Aliağa Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında Oda üyelerinin bankadan avantajlı koşullarda hizmet alabilmesini sağlayacak özel protokol imzalandı. Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen protokol imza törenine Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Vakıfbank Ege 2. Bölge Müdürü Hüseyin Kahya, Krediler Müdürü Özer Yüksel, Aliağa Şube Müdürü Ergun Tokay Katıldı.

 

Törende Konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka; Ticaret erbabı, Esnaf, KOBİ’ler ve Sanayicilerin finansa erişiminde son dönemde rahatlatıcı uygulamalar başlatıldığını ifade ederek, Torba yasa ile Kamu’ya olan borçların yapılandırılması, Esnafın Kredi Kefalet Kooperatiflerine olan borçlarının yapılandırılması, Kasım’da büyük ilgi gören ve Nisan ayında yeniden açılacak olan KOSGEB Kredi desteği uygulaması ile ticari yaşamın rahatlatılması yönünde önemli adımlar atıldığını kaydetti.

 

ALİAĞA TİCARET ODASI, VAKIFBANK İLE PROTOKOL İMZALADI

Aliağa Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında Oda üyelerinin kullanımına yönelik özel kredi protokolü imzalandı. Protokol uyarınca Oda üyelerine düşük faiz ve uygun ödeme koşullarıyla kredi seçenekleri ve bankanın diğer ürünleri sunulacak. Protokol kapsamında; üyelere 7 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisi de sunuluyor. Aliağa Ticaret Odası üyeleri, imzalanan bu protokolle VakıfBank’tan işletme ihtiyaç kredilerini de avantajlı faiz oranıyla kullanılabilecek.

 

Vakıfbank Ege 2. Bölge Müdürü Hüseyin Kahya, protokolle Aliağa İş dünyasına uygun faiz ve ödeme koşullarıyla 7 yıla varan vadelerde imkanlar sunulduğunu ifade ederek, “Türkiye’mizin gözbebeği Sanayi ticaret bölgelerimizden Aliağa’ya banka olarak büyük önem veriyoruz. Bölgenin gelişimi için büyük çaba harcadığını yakından bildiğimiz Aliağa Ticaret Odası ile bu protokolü imzalamaktan son derece mutluyuz.” Dedi.

 

Vakıfbank Aliağa Şube Müdürü Ergun Tokay da, protokol ile Aliağa Ticaret odası üyelerinin avantajlı koşullarda kredi kullanabileceğini ifade ederek, “Kredilerin yanı sıra işyeri edindirme, filo kredisi, rotatif kredi, ihracatçıya destek kredileri (Türk eximbank kaynaklı krediler), yatırım kredileri, gayri nakdi krediler, toplu ödeme sistemleri, çek entegrasyonu, dış ticaret işlemleri, doğrudan borçlandırma sistemleri, çevre bankacılığı yatırım kredileri de protokol kapsamındadır” dedi.

 

TİCARET ERBABININ FİNANSA ERİŞİM GÜÇLÜKLERİ GİDERİLİYOR

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen kamuya borçların yeniden yapılandırılmasıyla, yıllardır kronikleşen sorunların çözümüne dönük adım atıldığını ifade ederek, “Torba Yasa’dan sonra Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerine olan borçlar da yapılandırılacak. Kasım ayında verilen ve büyük ilgi gören KOSGEB kredi faiz desteği, Nisan ayında KOSGEB tarafından bankalar kanalıyla tekrar verilecek. Bunlar KOBİ’lerimizi, ticaret erbabımızı rahatlatmaya dönük uygulamalar. Bunlarla birlikte finans kuruluşlarından kredi kullanması çok güç olan işletmelerin de kredi kullanabilmesine dönük çözümlerin üretilmesi halinde reel sektörde büyük bir rahatlama olacaktır. Vakıfbank ile Odamız arasında imzalanan protokolden de üyelerimizin faydalanmasını diliyoruz” dedi.

 

FOTOĞRAF: