KOSGEB: Hayal Edin, Destekleyelim!

06.11.2010
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Destekleri bilgilendirme semineri Oda üyelerinden büyük ilgi gördü.

Aliağa Ticaret Odası ile KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Aliağa’da düzenlenen “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Semineri”nde konuşan KOBİ Uzmanı Sibel Timisi “KOSGEB Destek ve uygulamalarında bürokrasi yok denecek kadar az. KOSGEB desteklerinden faydalanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşletmelerin KOSGEB veri tabanına girerek bu desteklerden faydalanmalarını istiyoruz” dedi.

 

KOSGEB tarafından kısa süre içinde kamuoyuna açıklanması beklenen Kredi faiz desteği uygulamasının başlamasına az bir süre kala KOBİ niteliğindeki işletmeler KOSGEB’e büyük ilgi gösteriyor. İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Ticaret Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Destekleri bilgilendirme semineri Oda üyelerinden büyük ilgi gördü.

 

UYGULAMALI KOSGEB VERİ TABANINA KAYIT

 

Aliağa Ticaret Odası ile KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen toplantıda KOSGEB Kobi Uzmanları Sibel Timisi ile Konca Uygur, iki saat boyunca işletmelere KOSGEB desteklerinden faydalanma yöntemleri ile desteklerin içeriklerini anlattı. Toplantıda uygulamalı olarak bir firmanın KOSGEB Veri tabanına kayıt ve güncelleme işlemleri yapıldı.

 

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi KOBİ Uzmanı Sibel Timisi son bir yılda İzmir’de 24 bin işletmenin KOSGEB veri tabanına alındığını ifade ederek, “Son günlerde kayıt ve bilgi güncellemede büyük bir artış var. İzmir’de bir yılda 24 bin işletme KOSGEB veri tabanına kaydoldu. Yoğunluk yaşanmaması için her yıl Nisan Mayıs aylarında KOSGEB veri tabanı güncellemeleri yapılmalı” dedi.

 

KOSGEB: SİZ HAYAL EDİN BİZ DESTEKLEYELİM!

 

Aliağa Ticaret Odası Üyeleri, Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeciler, Banka yetkilileri ve esnaf ticaret erbabının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Timisi, “Bizim bir sloganımız var; ‘Siz Hayal edin, biz destekleyelim” Yeni desteklerimiz çok esnek ve KOBİ’lerimizin geliştireceği projelere bağlı. KOSGEB desteklerinin hepsi hibedir. Kredi desteğinde de kredi faizinin büyük bölümü KOSGEB tarafından karşılanmaktadır.” Dedi.

 

KOSGEB’in 3 milyon 400 bin KOBİ’yi kayda alma hedefinde olduğunu söyleyen Timisi, “Son dönemde KOBİ’lerimizin kurumuza yoğun ilgisi bu hedefe güvenle ilerlememize neden oluyor. Genel Destek programımız içinde yer alan Fuar, İş gezisi, tanıtım, eşleştirme, Nitelikli eleman istihdam, danışmanlık, eğitim, enerji verimliliği, Tasarım, Sınai Mülkiyet hakları Belgelendirme, ve test Analiz Kalibrasyon desteklerinden firmalarımız kolaylıkla yararlanabilir. KOBİ Proje destek programımız ise üretim, yönetim organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, Mali işler finans, Bilgi yönetimi gibi konularda sunulacak projelere azami 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek sağlanıyor” dedi.

 

Toplantıda, KOSGEB Uzmanı Konca Uygur da internet üzerinden KOSGEB veri tabanına kayıt işlemlerini sunumla uygulamalı olarak katılımcılara anlattı. Bir firmanın azami 15 dakikada internet üzerinden bilgi girişi yapabileceğini, devamında istenen evrakları KOSGEB’e ulaştırarak veri tabanına girebileceğini ifade eden Uygur, “veri tabanına kayıt olmak ya da bilgi güncellemek çok kolay. Aliağa’daki işletmeler için Aliağa Ticaret Odası’ndan büyük destek görüyoruz. Odaya teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

Adnan Saka: Üyelerimizin KOSGEB veri tabanına kayıt olup bilgilerini güncellemeleri için destek veriyoruz.”

 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, KOSGEB’in desteklerinin üyelere tanıtılması için Oda olarak azam gayret sarfettiklerini ifade ederek, “Üyelerimiz, küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz ekonomik kriz sonrası finansal açıdan desteklenmesi gereken bir süreçten geçiyor. Bu dönemde üreten, istihdam yaratan işletmelerimizi güçlendirecek desteklere ihtiyaç var. KOSGEB bu desteklerin büyük bölümünü sunuyor. Oda olarak üyelerimizin KOSGEB veri tabanına kayıt olup bilgilerini güncellemeleri için destek veriyoruz. KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkez Müdürlüğümüze, Odamıza ve üyelerimize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR: FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5