Aliağa’yı tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum

08.10.2010
  •  A 
Meslek seçimi yapacak öğrenciler, Aliağa Ticaret Odası tarafından fabrikalara götürülerek sanayi sektörleri tanıtılıyor

Aliağa Ticaret Odası, Meslek ve okul seçimi yaparak geleceğine yön verecek İlköğretim 8. Sınıf ve Lise 11. Sınıf öğrencilerine sanayi kuruluşlarını düzenlediği geziyle tanıtıyor. Aliağa Ticaret Odası’nın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlattığı “Aliağa’yı tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” projesi kapsamında Aliağa’da eğitim gören öğrencilere sanayi kuruluşları tanıtılıyor. Proje çerçevesinde öğrenciler sanayi kuruluşlarına götürerek bölgedeki sanayi sektörleri yerinde tanıtılacak, okullarda meslek seçimiyle ilgili söyleşi ve konferanslar düzenlenecek.

 

Bilinçli Meslek Seçimi için

Proje kapsamında ilk olarak Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan 50 kişilik heyete Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmeler tanıtıldı. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, fabrikaları gezen öğrencilere tesisler hakkında bilgiler vererek meslek seçiminde bilinçli tercihin önemini vurguladı.

 

Fabrikaları ve Enerji Santralını gezdiler

Öğrenciler ilk olarak ALOSBİ’de MİCHA Galvaniz tesislerini gezdi. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Öğretmenleri nezaretinde tesislerdeki üretim süreçlerini dikkatle gözlemleyen öğrencilere üretim aşamalarıyla ilgili tesis çalışanları tarafından bilgiler verildi. İki grup halinde fabrikayı gezen öğrenciler merak ettikleri soruları da sorma olanağı buldu. Öğrenci heyeti daha sonra dünyanın gazmotorlu en büyük doğalgaz çevrim santralı olan Çakmaktepe’yi gezdi. Santral Müdürü Şükrü Kızılkaya öğrencilere santralın önemi ve çalışmasıyla ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrenciler son olarak ALOSBİ sahasında gezdirilerek bölgedeki faaliyet gösteren işletmelerin sektörel dağılımları ve istihdamda nasıl eleman istedikleriyle ilgili bilgiler verildi.

 

Adnan Saka; “Öğrenciler, sanayi kuruluşlarını görüp incelemeleri halinde geleceklerine yön verecek okul ve meslek seçimini daha bilinçli yapabilir.”

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin önemli bir Sanayi ve Ticaret bölgelerinden olan ilçemiz Aliağa’da, sanayi sektörlerinin ihtiyaç duyacağı nitelikte eleman yetiştirilmesi büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz, bölgedeki sanayi ticaret kuruluşlarını yerinde görüp incelemeleri halinde geleceklerine yön verecek okul ve meslek seçimini daha bilinçli yapabilir. Aliağa Ticaret Odası olarak; Öğrencilerin, Bölgenin ekonomik gelişim dinamiklerini öğrenerek, bölgenin ve ülkenin ihtiyaç duyacağı niteliklere uygun meslek seçimi yapmasına yönelik bir projeye start verdik. Odamız tarafından hazırlanan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aliağa Belediyesi’nin desteğiyle başlattığımız (Aliağa’yı tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum) projesi kapsamında her hafta bir okulun öğrencilerini sanayi bölgelerine götürerek bölgedeki fabrikaları tanıtacağız.  Öğrencilere Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, Demir Çelik, Gemi Söküm, Haddehaneler ve Nemrut Limanlar bölgesindeki tesislerin işleyişleri hakkında bilgiler vereceğiz.” Dedi.

 

Kazım Sayın, “Aliağa Ticaret Odası eğitime destek veriyor”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın da yaptığı açıklamada, Aliağa’da sanayinin nitelikli işgücüne ihtiyaç duyduğunu belirterek, bilinçli meslek seçiminin önemli olduğunu vurguladı. Aliağa Ticaret Odası’nın başlattığı projenin öğrencilerin gerçek ekonomiyi öğrenmelerinde ve bilinçli meslek seçiminde büyük yararlar sağlayacağını belirten Sayın, “Aliağa Ticaret Odası’nın eğitime dönük çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bir Sanayi kenti olan Aliağa’da öğrencilerin meslek ve branş seçiminde bilinçli olması için sanayi sektörlerini tanımasını amaçlıyoruz. Gelecek haftalarda da Aliağa Ticaret Odası’yla bu tür projeleri aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR: FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5