Deniz Ticaret Odası liman raporu hazırladı

04.09.2010
  •  A 
DTO İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh'un açıkladığı raporda Alsancak ve Çandarlı limanlarının durumu ele alınarak yapılması gereken acil yatırımlara dikkat çekildi

DTO İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh'un açıkladığı raporda Alsancak ve Çandarlı limanlarının durumu ele alınarak yapılması gereken acil yatırımlara dikkat çekildi

 

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Alsancak ve Aliağa limanları ile ilgili rapor hazırladı. Hazırlanan raporlarda limanlardaki sorunlar gündeme getirilirken, kısa, orta ve uzun vadede neler yapılması gerektiği konusunda öneriler sunuldu. Ağustos ayı Meclis Toplantısı'nda DTO Başkanı Geza Dologh tarafından açıklanan raporda, Alsancak ve Çandarlı limanlarının bugünkü durumu ele alınarak özellikle Alsancak Limanı'nda yapılması gereken acil yatırımlara dikkat çekildi.

 

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ

DTO Başkanı Geza Dologh, Alsancak Limanı'nda arızalı vinçlerin onarılması, 2 yeni vinç alınması, personel takviyesi yapılması ve iki yeni kapının açılması başta olmak üzere birçok alanda yapılacak çalışmaların yılsonuna kadar acilen bitirilmesi gerektiğini söyledi. Kısa vadede en geç 2 yıl içinde de 30 dönümlük konteyner depolama sahası oluşturulması, yarım kalan liman ayaklarının indirilmesi başta olmak üzere birçok çalışmanın gerçekleştirilmesi gerektiğini anlatan Dologh "Alsancak Limanı ile ilgili orta vadede en geç 5 yıl içinde Körfezi derinleştirmek için dip taraması da yapılması gerekiyor. Büyük yük ve yolcu gemilerinin limana yanaşması için bu yatırım şart. Bu sayede İzmir Limanı batı-doğu ekseninde ana giriş limanı olmasının altyapısı oluşturulacak. Aliağa limanlarının da halen birçok altyapı ve ulaşım sorunları var. Bu sorunların da hızlı bir şekilde çözülmesini istiyoruz. Aliağa Çaltılıdere'de de yat üretimine en geç 5 yıl içinde başlanması için gereken çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz" dedi.

 

Meclis toplantısında ayrıca Uluslararası İzmir Fuarı'nın bugün geldiği durum masaya yatırılarak, ihtisas fuarlarına ağırlık verilmesi görüşü benimsenirken, Boat Show olarak gerçekleştirilen mini yat fuarının da Mermer Fuarı Gibi etkin bir ihtisas fuarına dönüştürülmesi istendi.