Petkim’den 200 kişiye iş fırsatı

16.08.2010
  •  A 
Yapılacak yatırımlar için yetiştirilmek üzere PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.’de, toplam 200 kişiye Türkiye İş Kurumu işbirliğiyle, “İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Eğitimi” düzenlenecek.

Aliağa'da sahasında yapılacak yatırımlar için yetiştirilmek üzere PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.’de, toplam 200 kişiye Türkiye İş Kurumu işbirliğiyle, “İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Eğitimi” düzenlenecek. Eğitimi başarı ile bitirenler PETKİM de teknisyen olarak istihdam edilecek.  

 

PETKİM Petro Kimya Holding tarafından internet sitesinden yapılan açıklamaya göre istihdam edilecek kişilerde aranacak özellikler şöyle sıralandı;

 

ARANAN ŞARTLAR

 

1) Eğitim, Eğitim Bilimleri, Teknik Eğitim Fakültesi, Meslek Lisesi/Yüksek Okulu mezunu olmak.(Tercihen; Kimya, Motor, Otomasyon, Elektrik/Elektronik, Makine, Kaynak, Metal bölümlerinden mezun olanlar ile Bohrwerkci-Tornacı-Frezeci-CNC-Boru Kaynakçısı-Borucu- Paletli Vinç sertifikasına sahip olanlar)  

 

2) Petkim"de bulunmasına ve alacağı teorik ve pratik eğitimleri almasına engel olabilecek hastalığı yada bulaşıcı hastalığı bulunmadığını taahhüt etmiş olmak. (Kursa seçilmesi halinde ağır ve tehlikeli işler kapsamında çalışabileceğini gösterir tam teşekkülü devlet hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu istenecektir.)  

 

3) Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.  

 

4) Askerlikle ilişkisi bulunmamak.  

 

5) 18.08.2010 tarihi itibariyle 33 yaşından gün almamış olmak.  

 

6) Sabıkasız olmak.  

 

7) Türkiye İş Kurumu"na kayıtlı ve işsiz olmak.  

 

Öte yandan açıklamada aranan şartlara sahip ve geçerli hastanelerden alınmış yasa gereği en az %40 oranında engelli raporu olan engellilerin de başvuruda bulunabileceği belirtilerek adayların dikkat etmesi gereken hususlar sıralandı Buna göre;  

 

Türkiye İş Kurumuna ve PETKİM"e yapılacak tüm başvurular 12.08.2010 – 18.08.2010 tarihleri arasında olacak. Bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular dikkate alınmayacak.

 

Adayların;

 

1) İŞKUR"a iş arayan olarak kayıtlarını yaptırmış olmaları, kayıtlı değil ise başvuru tarihleri arasında kayıt yaptırmaları gerekiyor.

 

2) İŞKUR"a kayıt işlemini tamamlayanlar, ayrıca, yine başvuru tarihleri arasında Kurumun www.iskur.gov.tr. internet sayfasında yer alan “Online İşlemler” bölümünden katılmak istedikleri kursla ilgili bireysel başvurularını yapmaları zorunlu. (Başvurular internet üzerinden yapılabileceği gibi, en yakın Kurum ünitelerinden yardım alarak da yapılabilecek.)  

 

3) İŞKUR"a iş arayanların kaydını ve kurs başvurusunu yaptıktan sonra, yine başvuru tarihleri arasında PETKİM"in www.petkim.com.tr. internet sayfasında yer alan “Teknisyen İş Başvurusu ” alanına girerek "KAYIT OL" alanından sisteme kayıtlarını yapmaları, kayıt olduktan sonra "GİRİŞ YAP" alanından "AKTİF İŞ İLANLARI"na geçerek kayıtlarını tamamlamak suretiyle müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor.  

 

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi;

 

İŞKUR"a ve PETKİM"e kayıtların yapılmış olması ve sistem üzerinde yer alan formların doldurulması, başvurunun kabulü anlamına gelmemekte ve PETKİM"i herhangi bir taahhüt altına sokmamaktadır. Elektronik ortamda yapılmış olan başvuruların “Bilgisayarlı Seçme Karar Destek Sistemi” tarafından değerlendirilmesi suretiyle mülakata davet edilecek aday adaylarının listesi oluşacak. Bu aday adayları mülakata alınacak ve mülakatta başarılı olanlar kursa katılmaya hak kazanacak.  

 

Başvuruda bulunan adaylar arasından sadece mülakata çağrılacaklara geri bilirim yapılacak bunun dışındaki adaylara geri bildirim yapılmayacak. Bilgilendirme ve davet yapılması uygun görülen adaylarla iletişim e-posta adresleri ile kurulacak. Adayların e-posta adreslerini takip etmemelerinden doğan sonuçlardan kendileri sorumlu olacak.  

 

60 iş günü sürecek olan “İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Eğitimi”ne katılacaklara Türkiye İş Kurumu tarafından Günlük 15 TL harçlık verilecek , İş Kazası ve Meslek Hastalığı sigortası yapılacak ve eğitim günlerindeki öğle yemekleri ile Aliağa dışından kursa katılacak olan adayların konaklamaları PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.tarafından karşılanacak.  

 

İş arayan kişiler için verilen iletişim numaraları ise şu şekilde;

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ

Servis: 0 232 483 20 82 – 441 18 48/3-507

 

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

0 232 616 32 40/ 10 hat 616 12 40/ 8 hat

Dâhili: 2202-2216-2234-3699