Aliağalılar çocuk sevgisi için toplandı

08.07.2010
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde Aliağa’da Koruyucu Aile tanıtım toplantısı düzenlendi.

Aliağa Ticaret Odası, Sosyal Sorumluluk çalışmaları kapsamında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Koruyucu Ailelik” bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, Bakıma muhtaç çocukların sıcak bir aile ortamına kavuşması amacıyla Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürlüğü ve çeşitli kurumların desteğiyle “Bir Elimi de Sen Tut-Koruyucu Ailem Ol” sloganıyla hayata geçirilen "Koruyucu Ailelik" uygulaması tanıtıldı.

 

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda düzenlenen toplantıya;  İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, Müdür Yardımcısı Emel Yeşilkayalı, İzmir Proje Geliştirme Birimi Uzmanı Rana Dayıoğlu Oyman, Koruyucu Aile Şubesi'nden psikolog Sibel Vatansever, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Belediye Başkan Vekili Selma Orhan, Oda başkanları, Ticaret Odası ve Belediye Meclis üyeleri, Siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Aliağalı katıldı.

 

VATANDAŞLAR VE KURUMLARDAN DESTEK GÖRÜYORUZ

Toplantıda Konuşan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, çocukların hayata hazırlanması, sosyalleşmesi için koruyucu ailenin önem taşıdığını vurgulayarak, “İzmir ve ilçelerimiz bu konuda çok duyarlı. Ancak yine de üzerinde hassasiyetle durulması gereken bu sosyal bir konu. Korunmaya muhtaç çocuklara yönelik devletimiz çocuk yuvalarında hizmet veriyor. Ancak toplu bakım çocukların sosyalleşmesi ve psikolojik açıdan uygun çok uygun değil. Bu yüzden biz bu çocuklarımızın sıcak aile ortamında yetişmesine büyük önem veriyoruz. Bu konuda son yıllarda duyarlı vatandaşlarımızı, tüm kurum ve kuruluşlarımızı daha çok yanımızda görüyoruz” dedi.

İl Müdürü Ertaş, “Çocuk sevgisini yüreğinde taşıyan sizler aracılığıyla ulaştığımız herkesi bekliyoruz. Uygun şekilde çocukları sizlere, koruyucu ailelerin yanına yerleştirmek için elimizden gelen her türlü çabayı gösteririz" diye konuştu

 

ÇOCUKLARI HAYATA SICAK AİLE ORTAMI HAZIRLAR

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da, oda’nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıya gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Korunmaya muhtaç çocuklarımızın sıcak bir aile sevgisi içinde, yaşamda fırsat eşitliğini yakalayarak iyi eğitim alması, mutlu olması, onların gelecekte bu ülkeye çok faydalı birer yurttaş olmalarının ön konuşudur. Bu çocuklarımızın hayata hazırlanması, sosyalleşmesi için koruyucu aile büyük önem taşıyor. İşte hepimizi yakından ilgilendiren bu konuda Aliağa’da yaşayan herkesin bu konuya dikkatini çekmek istedik. Toplantımıza gösterilen ilgi için tüm katılanlara, kurumlarımıza ve Aliağa kamuoyuna teşekkür ediyorum” dedi.

 

ALİAĞA TİCARET ODASI’NA TEŞEKKÜR BELGESİ

Yapılan sunumlar ve sorulan sorularla interaktif bir şekilde gelişen toplantıda katılımcılara koruyucu aile olmanın şartları ile bu konuda devletin sunduğu olanaklar hakkında kapsamlı bilgi sunuldu. Toplantının sonunda Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş, Aliağa Ticaret Odası’nın projeye katkı ve desteğinden dolayı Başkan Adnan Saka’ya teşekkür belgesi sundu

 

FOTOĞRAFLAR: FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5, FOTO 6, FOTO 7