Koruyucu Ailelik Aliağa'da tanıtılacak

30.06.2010
  •  A 
"Öteki elini de sen tut koruyucu aile projesi", pilot ilçe seçilen Aliağa’da, Aliağa Ticaret Odası tarafından seminerde tanıtılacak

Aliağa Ticaret Odası, Sosyal Sorumluluk çalışmaları kapsamında 7 Temmuz Çarşamba günü “Koruyucu Ailelik” konulu bilgilendirme semineri düzenleyecek. Seminerde, Bakıma muhtaç çocukların sıcak bir aile ortamına kavuşması amacıyla hayata geçirilen "Koruyucu Aile" uygulaması tanıtılacak. 


Aliağa Ticaret Odası ile İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek seminer 7 Temmuz Çarşamba saat 11.00’de Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılacak. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, ‘Bir Elimi de Sen Tut-Koruyucu Ailem Ol Projesi’ kapsamında Aliağa’nın pilot ilçe olarak belirlendiğini kaydetti.  


Çocuğun asıl ihtiyacı aile sevgisidir

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, resmi kayıtlara göre İzmir’de 450- 500 çocuğun koruyucu aileye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, “''Devletimiz kurumlarında çocuğa bakabilir ama çocuğun asıl ihtiyacı sevgidir. Bu sevgi; bir annenin, babanın, dedenin,  ninenin elidir. İzmir’de Nisan ayında İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve çeşitli kuruluşlar tarafından desteklenen ‘Bir Elimi de Sen Tut-Koruyucu Ailem Ol Projesi’ yürütülüyor. Aliağa, bu proje için pilot ilçe olarak belirlendi. Aliağa Ticaret Odası olarak biz de sosyal sorumluluk çalışması kapsamında bu projeyi ve koruyucu ailelik kavramını Aliağa’da tanıtmak istedik” dedi. 


Konuya Toplumun dikkatini çekmek istiyoruz

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, gelecek kuşakların daha sağlıklı yetişebilmesi için korunmaya muhtaç çocuklara el uzatılması gerektiğine belirterek, “İzmir, bu konuda en duyarlı kent. Ancak yine de 450-500 çocuk sıcak bir aile özlemini çekiyor. Bu çocukların hayata hazırlanması, sosyalleşmesi için koruyucu aile büyük önem taşıyor. İşte hepimizi yakından ilgilendiren bu konuda Aliağa’da yaşayan herkesin bu konuya dikkatini çekmek istiyoruz. Seminere tüm halkımızı bekliyoruz” dedi. 


Aliağa Pilot bölge seçildi

Aliağa Çocuk Evleri Koordinatörü, Sosyal Hizmet Uzmanı Zeki Küçükakyüz de, Aliağa Ticaret Odası’nın Sosyal Sorumluluk çalışması kapsamında projeye destek vermesinin önemine işaret ederek, “Bu proje, yarınlarımız olan çocukların sevgi ortamında yetişerek sağlıklı ve başarılı bireyler olmalarını hedefliyor. Aliağa Ticaret Odası düzenleyeceği seminerle, projede pilot ilçe seçilen Aliağa’nın,  bu önemli sosyal konuda bilinçlenmesine olanak sağlayacak.” Dedi.