PETKİM, Rafineri için gün sayıyor

28.06.2010
  •  A 
PETKİM Petrokimya Holding'in kuracağı rafineriye ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) beklenen onayın resmi internet sitesinde yer alması heyecan yarattı.

PETKİM Petrokimya Holding'in yüzde 51 oranındaki dolaylı ana hissedarı Socar & Turcas Enerji A.Ş.'nin yılda 10 milyon ton kapasiteli olmasını planladığı Aliağa Rafinerisi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na yapılan başvurunun sonucu beklenirken, EPDK'nın resmi sitesinde şirketin beklediği Rafinerici ve Depolama Lisansı'nın 49 yıl süre ile verildiği bilgisi heyecan yarattı.

 

İMKB'YE AÇIKLAMA

Olayın ardından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan PETKİM açıklamasında Socar & Turcas Rafineri A.Ş. tarafından PETKİM Aliağa Kompleksi sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan, 10 milyon ton/ yıl kapasiteli, Ege Rafinerisi Projesi ile ilgili olarak Petkim Aliağa Bölgesi'nde bir Hammadde Rafinerisi kurmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na 5 Kasım 2008 tarihinde Rafinerici ve Depolama Lisansı başvurusu yapıldığı ve rafineri yatırımına ilişkin diğer gelişmeler kamuoyuna açıklanmıştı" denildi.

 

RESMİ TEBLİGAT ULAŞMADI

Socar & Turcas Rafineri A.Ş.'ye ve dolayısıyla şirkete henüz resmi bir tebligat ulaşmadığına da dikkat çekilen açıklamada "EPDK'nın web sitesinden, Socar & Turcas Rafineri A.Ş.'ye EPDK'nın 23 Haziran 2010 tarihli kararı uyarınca söz konusu rafineri tesisinin kurulmasını teminen Rafinerici ve Depolama Lisansı'nın 49 yıl süre ile verildiği bilgisi yayınlanmış olup konuyla ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilecektir" denildi.