SGK'dan prim borcuna 36 ay taksit

28.04.2010
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Sosyal Güvenlik prim borcuna 36 ay taksit olanağından oda üyelerinin faydalanması gerektiği bildirdi.

Aliağa Ticaret Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından esnaf ve ticaret erbabının borçlarını taksitlendirme uygulaması başlattığını hatırlatarak üyelerin taksitlendirme için SGK İzmir il Müdürlüğü ve İzmir Merkez Müdürlüğü İcra Servislerine başvurabileceğini belirtti.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka yazılı bir açıklama yaparak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başlatılan prim borçlarına taksitlendirme uygulaması hakkında üyeleri bilgilendirdi.

 

ALTO Başkanı Saka, SGK’ya birikmiş prim ve idari para cezası bulunan işverenlerin borçlarını ödeyebilmeleri için 6183 sayılı Amme Alacakları Kanunu çerçevesinde 36 aya kadar tecil ve taksitlendirme imkanı olduğunu belirterek, “Borçlarını tecil ve taksitlendirmek isteyen işverenlerin 50.000 TL'ye kadar olan borçları için teminat istenilmemekte, bu tutarın üzerindeki borçları için ise 50.000 TL'yi aşan kısmın yarısı tutarında teminat alınmaktadır.” Dedi.

 

SAĞLIK HİZMETİ BAŞLAYACAK

Saka,  Sosyal Güvenlik Prim borçlarının 36 aya kadar tecil ve taksitlendirilebildiğini belirterek, “Tecil ve taksitlendirmelerde ilk taksit tutarının peşin olarak yatırılıyor. Talep edilmesi halinde ilk altı aylık taksit tutarları, eşit taksit tutarlarının yarısı olarak da belirlenebiliyor.  Borçların tecil ve taksitlendirilmesi, devlet desteği, teşviklerden ve 5 puanlık prim indiriminden yararlanılması olanağını da işverenlere ayrıca vermektedir. Taksitlendirme işlemini yapanlar, ilk taksit ödemeyle birlikte sağlık hizmetlerinden de faydalanmaya başlayacak” Dedi.

 

Alto Başkanı Saka, Oda üyesi işletmelerin SGK prim tecil ve taksitlendirmesinden yararlanması gerektiğini ifade ederek, “Piyasa durgunluğunun ve Ekonomik sorunların yaşandığı bu dönemde prim borçları esnaf ve ticaret erbabımızı sıkıntıya sokuyordu. Bu borçların taksitlendirilmesi biraz olsun üyelerimizi rahatlatacak. SGK prim borcu bulunan üyelerimizin bu olanaktan faydalanmalarını diliyoruz” dedi.

 

İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ İCRA SERVİSİNE BAŞVURULACAK

SGK Aliağa Merkez Müdürlüğü’nde İcra servisi olmadığından, taksitlendirme başvuruları İzmir Merkez kurumlarına yapılacak. SGK Prim Borcunu taksitlendirmek isteyen Aliağa Ticaret Odası üyeleri, SGK İzmir İl Müdürlüğü ile SGK İzmir Merkez Müdürlüğü İcra Servislerine istenen evraklarla başvurabilecek.