Cevat Yıldırım genç okurlarla buluşuyor

26.04.2010
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünya Kitap Gününü, Okullarda Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım Söyleşileri İle Kutlayacak

“Güzelhisar”, ve “Cumhuriyet Dönemi Aliağa” kitaplarının yazarı Güzelhisarlı eğitimci ve yazar Cevat Yıldırım, 27 Nisan Salı günü, Dünya Kitap haftası etkinlikleri kapsamında Petro Kimya İlköğretim okulu ve Aliağa Anadolu Lisesi’nde genç okurlarıyla buluşacak.

 

Her yıl 23 Nisan’ı içine alan hafta çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Kitap Günü Aliağa’da Ticaret Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kitap sevgisinin anlatılacağı söyleşiler ile kutlanacak. 2001 yılında “Güzelhisar”, 2009 yılında da “Cumhuriyet Dönemi Aliağa” kitaplarını yazarak Aliağa yerel tarihini genç kuşaklara aktaran emekli eğitimci Cevat Yıldırım, 27 Nisan Salı günü önce saat 10.30’da Petkim Petro Kimya İlköğretim Okulu’nda, ardından saat 13.30’da Aliağa Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek kitap sevgisini ve yerel tarih bilincini genç okurlarına anlatacak.

 

SÖYLEŞİLERDE HEM KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ HEM DE ALİAĞAMIZIN GEÇMİŞTEN BUGÜNE ÖYKÜSÜ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILACAK.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, genç kuşakların düşünen, araştıran, sorgulayan ve üreten bireyler olarak yetişmesi için kitap okumanın büyük önem taşıdığını söyledi. Saka, “Yarınlarımız olan çocuklarımızın, gençlerimizin dünya ile rekabet eden güçlü bir Türkiye’de yaşamalarının koşulu, daha iyi eğitimden, okumaktan ve tarihimizi bilmekten geçiyor. Güzelhisarlı Emekli Eğitimci Cevat Yıldırım yazdığı kitaplarla yaşadığımız bölgeyi geçmişten yarınlara taşıyor. Okullarımızda düzenlenecek söyleşilerde hem kitap okumanın önemi hem de Aliağa’mızın geçmişten bugüne öyküsü öğrencilerle paylaşılacak. Bu etkinliğin düzenlenmesinde bizlere destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve okullarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

DÜNYA KİTAP GÜNÜ

İspanya’nın Katalonya bölgesinde yıllardır kutlanan özel bir gün var: ‘Her Kitaba Bir Gül’. Her 23 Nisan’da kitap alan herkese kitabın yanında bir de gül armağan eden ve türlü sokak eğlenceleri düzenleyen Katalanlar, ‘kitap günü’ için tarih belirlemeye çalışan UNESCO‘ya da ilham perisi oldu. Dünya Kitap günü UNESCO tarafından 1995′den bu yana kutlanıyor. Pek çok dünya ülkesi tarafından kabul edilen Dünya Kitap Günü, Türkiye’de de 2001 yılından beri kutlanmaktadır.

 

CEVAT YILDIRIM KİMDİR?

Cevat Yıldırım, 1945 yılında Aliağa’nın Güzelhisar Köyünde doğdu. Edirne Öğretmen okulunu bitirip öğretmenliğe başladı. İzmir Eğitim Enstitüsü Resim-İş bölümünden mezun olduktan sonra yurdun değişik yerlerinde okullarda Resim iş ve Sanat tarihi dersi verdi. 1993 yılında Öğretmenlik mesleğinden emekli oldu. 2001 yılında “Güzelhisar”, 2009 yılında “Aliağa: Cumhuriyet Dönemi” adlı kitapları yayınlandı. Halen tarihi- mitolojik öyküler üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.  Cevat Yıldırım, Foça’da yaşamakta olup, İyi derecede Osmanlıca bilmektedir.