İZKA Proje Eğitimi ALTO'da yapıldı

09.02.2010
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) yapılan İzmir Kalkınma Ajansı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali destek proje eğitimi büyük ilgi gördü. İki gün sürecek eğitime 65 kişi katıldı.

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) yapılan İzmir Kalkınma Ajansı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali destek proje eğitimi büyük ilgi gördü. İki gün sürecek eğitime 65 kişi katıldı. Bergama ve Menemen’den de katılımların olduğu eğitime, sanayicilerden, esnafa, çiftçilere, öğrencilerden, muhtarlara, sivil toplum örgütlerine kadar çok sayıda kişi ve kurum iştirak etti.

 

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) başlattığı Tarım ve Kırsal Kalkınma alanındaki Mali Destek programından faydalanmak isteyenlere dönük proje yazma eğitimi Aliağa Ticaret Odası’nda başladı. İZKA Uzmanları Barlas Selçuk ve Güvenç Küçüktok tarafından gerçekleştirilen programda en geç 26 Mart tarihine kadar Ajansa teslim edilecek projelerin nasıl hazırlanacağı ile ilgili uygulamalı eğitim veriliyor.

 

PROJELER EN GEÇ 26 MART’A KADAR İZKA’YA TESLİM EDİLECEK

İzmir Kalkınma Ajansı Uzmanı Barlas Selçuk, İZKA tarafından açıklanan Tarım ve Kırsal kalkınma Mali destek Programı kapsamında hazırlanacak projelerin destekleneceğini ifade ederek, “Tarımsal Ar-Ge altyapısının geliştirilmesi ve etkinleştirilmesi, Gıda güvenliği ve sürdürülebilir üretime yönelik uygulamaların yaygınlaştırılması, Organik ürünlerin pazarlanması, İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması, Hayvancılık, su ürünleri ve seracılıkta üretim altyapısının modernizasyonu ve ortak teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması gibi öncelikli başlıklardaki uygun görülen projeler desteklenecek. Projelerin en geç 26 Mart 2010 Saat 17.00’ye kadar İZKA’ya teslim edilmesi gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlediğimiz eğitime büyük bir ilgi ve katılım oldu. Bundan dolayı çok mutluyuz. İlçelerimizin bu mali desteklerden azami faydalanması için projelerini bekliyoruz” dedi.

 

ÜLKE OLARAK TARIM VE HAYVANCILIĞI YENİDEN KEŞFETMELİYİZ.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanında küçük ölçekte tabana yayılan yatırımlara ihtiyacı bulunduğunu belirterek, İZKA Mali destek programının bu yatırımlar için bir fırsat oluşturduğunu ifade etti. Ekonomik kriz nedeniyle işsizlik ve istihdam sorunlarının ortaya çıktığını kaydeden Saka, “Ülke olarak Tarım ve hayvancılığı, bu alanda dünyadaki gelişmeleri yeniden keşfetmeliyiz. Ülke olarak tarım ve hayvancılığı, kırsal kalkınmayı gerçekleştirmeden başka alanlarda büyüyemeyiz” dedi.

 

TARIMSAL PROJELERE 30 BİN TL’DEN 450 BİN TL’YE KADAR MALİ DESTEK

İzmir ve ilçelerimizde büyük bir tarımsal potansiyel mevcut. Ancak bunlar ne yazık ki çeşitli imkânsızlıklar nedeniyle değerlendirilemiyor. Bu mali destek programı çerçevesinde uygun bulunan bir proje asgari 30.000 TL, Azami 450.000 TL desteklenecek. Gıda güvenliğinden, organik üretime, tarımsal makina yatırımlarından yeni tarımsal projelere kadar geniş kapsamlı bir başlık altında projeleri İZKA’ya bekliyoruz. Aliağa’nın daha çok proje vererek mali desteklerden daha çok faydalanmasını istiyoruz.” Dedi.

 

FOTOĞRAFLAR:

 

FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5, FOTO 6, FOTO 7, FOTO 8, FOTO 9