Tarım Projeleri için eğitim 9-10 Şubat'ta

04.02.2010
  •  A 
Tarım ve kırsal kalkınma ile ilgili proje yazmak isteyenlere büyük fırsat… Kırsal kalkınma projelerine dönük proje yazma eğitimi 9-10 şubatta yapılacak.

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) başlattığı Tarım ve Kırsal Kalkınma alanındaki Mali Destek programından faydalanmak isteyenlere dönük proje yazma eğitimi, 9-10 Şubat’ta Aliağa Ticaret Odası’nda verilecek.. İZKA uzmanları 9 Şubat Salı günü saat 10.00’dan itibaren katılımcılara projelerin nasıl hazırlanacağı ile ilgili uygulamalı eğitim verecek.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Kalkınma Ajansı, kalkınma Kurulu üyesi Adnan Saka, İzmir Kalkınma Ajansı Tarafından Turizm Ve Çevre Mali Destek Programı Ve Tarım Ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, onaydan geçen Projelerin destekleneceğini belirterek Aliağa’da proje fikri olanların bu önemli fırsattan faydalanması gerektiğini ifade etti.

 

EĞİTİMLER 9-10 ŞUBATTA ALİAĞA TİCARET ODASI’NDA YAPILACAK

Saka, bu amaçla, 9-10 Şubat günlerinde Aliağa Ticaret Odası ile İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğinde Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda “Tarım ve Kırsal kalkınma” Proje Hazırlama Eğitimi verileceğini söyledi.

 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saka, “İzmir kalkınma Ajansı’nın Turizm- çevre ve Tarım Kırsal Kalkınma alanlarında Mali destek programı hayata geçirildi. Bu kapsamda 26 mart tarihine kadar proje yazılarak kalkınma Ajansına başvurulabilecek. Daha önce 19-20 Ocak’da Turizm ve çevre Konulu projeler için Odamızda eğitim verilmişti. Şimdi 9-10 Şubatta Tarım alanındaki projelerle ilgili ücretsiz eğitim verilecek. Proje fikri olan herkesi bu eğitime katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyesi Adnan Saka, “Tarım ve kırsal kalkınma mali destek programı ile tarımsal üretimden elde edilen katma değerin artırılmasına ve bölgede tarım ve tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünü yükseltmeye yönelik faaliyetleri destekleyerek kırsal kalkınmaya katkıda bulunacak projelere destek verilecek. Bu program çerçevesinde uygun bulunan bir proje asgari 30.000 TL, Azami 450.000 TL desteklenecek. 9-10 Şubatta Odamızda verilecek eğitimle projesi olan herkes bu fırsattan faydalanabilir” dedi.

 

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİNE KATILMAK İSTEYENLER ODAYA BAŞVURACAK

İZKA’ya Tarım ve Kırsal Kalkınma proje eğitimine katılmak isteyenlerin, 9-10 Şubattaki eğitimden yararlanmak için Aliağa Ticaret Odası’na başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.