Aliağa Ticaret Odası üyelerine Onur Ödülü

26.11.2009
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası, 15 yıl ve daha üzeri üyesi olarak ilçe ticaretine katkı sağlayan kuruluşlara onur ödülü vererek önemli bir vefa örneği gösterdi. Ödül töreni Aliağa ticaret ve iş dünyasını buluşturdu

Aliağa Ticaret Odası 15 yıl ve daha üzeri üyesi olarak ilçe ticaretine katkı sağlayan kuruluşlara onur ödülü vererek önemli bir vefa örneği gösterdi. Aliağa Ticaret Odası Kasım Ayı olağan meclis toplantısının ardından yapılan ödül töreni Aliağa iş dünyasını buluşturdu.  


Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılan tören, son 25 yılda dev bir sanayi ticaret kentine dönüşen Aliağa’da sanayici-ticaret erbabı ve tüm iş dünyasını bir araya getirdi.  Onur Ödülleri törenine katılan Aliağa ticaretinin duayen isimlerinden Şemsettin Öztürk ve Ali Vasfi Oktay büyük ilgi gördü. 


Yapılan konuşmalardan sonra isimleri okunarak tek tek sahneye davet edilen 15 yıl ve üzeri Aliağa Ticaret odası üyesi 130 kuruluşa onur ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Üyeler Ticaret odası Fuaye salonunda düzenlenen kokteylde bir araya geldi.  


Törende Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ender Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis üyeleri, oda üyelerine ödüllerini takdim etti. Gecede bir konuşma yapan Aliağa’nın en eski ticaret erbaplarından Şemsettin Öztürk, “Yaşamımız boyunca Aliağa ve ülkemiz için bir şeyler yapma çalıştık. Odamızın düzenlediği bu tören bizi onurlandırdı, heyecanlandırdı” dedi. Aliağa’nın en eski ticaret erbaplarından Ali Vasfi Oktay da; “Aliağa küçücük bir kasaba iken ticarete başladım. Şimdi odamızın böyle bir töreninde ödül almaktan çok duygulandım” dedi.  


Üyelerimiz bu kentin kahramanları…

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, "Aliağa’nın Sanayileşmeye başlamasıyla birlikte 1991 yılında Ticaret Odası’nı kurduk. Kuruluşundan bu güne tüm üyelerimize minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurduğumuz günden bu yana Oda organlarında görev alan, bir kısmı aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı özlemle yad ediyoruz. Bugün burada, Aliağa’yı Aliağa yapan sanayi ticaret erbabı üyelerimizle bir arada olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  


Sakadan güçbirliği ve dayanışma çağrısı 


Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, küresel ekonominin sonuçlarının yereldeki ticaret noktalarında sıkıntıya sebep verdiğini belirterek güçbirliği ve dayanışma çağrısı yaptı. Saka, “Piyasada Rekabet için güçbirliği yapmalı ve dayanışmayı arttırmalıyız. Küresel ya da büyük ticari oluşumlara karşı Çoban ateşi gibi olan güçlerimizi birleştirerek daha güçlü rekabet edebilir hale gelmeliyiz. Aliağa Ticaretine can ve yön verenler olarak tüm üyelerimizin ticarette elele, dayanışmayla daha büyük başarılara imza atacağından hiçbir şüphem yok” dedi.  


Ticaret Odası Üyeleri Aliağa’nın görünmeyen kahramanları 


Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, “Her bir Üyemiz,  Aliağa’nın bugünlere gelmesini sağlayan görünmeyen birer kahramandır. Bu kentin ekonomik, ticari, sosyal, kültürel hayatına katkıda bulunmuş üyelerimize hem teşekkür etmek hem de bu kentin bir vefası olarak bu çalışmayı gerçekleştirdik. Değerli üyelerimiz, Bu kent, bu törenle, size minnetlerini arz ediyor. Lütfedip, kabul ederseniz bizi onurlandırmış ve şereflendirmiş olursunuz. Ekonomik sorunların aşıldığı, krizlerin yaşlanmadığı günleri yaşamak temennisiyle Nice bereketli yıllar diliyorum” şeklinde konuştu.


Daha çok profesyonelleşip, ticari yaşamda rasyonel davranacağız 


Aliağa’nın Türkiye ekonomisinin küçük bir örneği olduğunu kaydeden Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Ender Özer ““15 yıl ve daha uzun süredir İlçe ticaretine katkısını sürdüren üyelerimiz Odamızın olduğu gibi kentimizin de gururudur. Avrupa’da işletmeler 3-4 jenerasyondur kesintisiz ticari yaşamını sürdürüyor. Umuyorum ki üyelerimiz, aynı Avrupa’da gördüğümüz gibi uzun bir geçmişe dayalı birer kuruluş haline gelecektir. Hepimiz yaşayarak öğreniyoruz. Daha çok profesyonelleşip, ticari yaşamda daha çok rasyonel davranacağız. İşte burada uzun yıllardır ticaret yapan üyelerimize plaketlerini takdim edeceğiz. Bundan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR:


FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5, FOTO 6, FOTO 7, FOTO 8, FOTO 9