KOSGEB kredisine 100 bine yakın başvuru

21.11.2009
  •  A 
KOSGEB'in 100 bin esnafa vereceği toplam 2.5 milyar TL'lik krediye yoğun başvuru olduğu açıklandı. KOSGEB İzmir İl Müdürü Kazım Akgün başvuruların http://destek.kosgeb.gov.tr den yapılacağını söyledi.

Küçük ve orta ölçekli işletmelere 25 bin TL'e kadar uygun faizli kredi verilmesini kapsayan projeye yapılan müracatlar nedeniyle kurumun internet server sistemi kilitlendi

 

KOSGEB'in 100 bin esnafa vereceği toplam 2.5 milyar TL'lik krediye yoğun başvuru olduğu açıklandı. Üretimin yanında hizmet sektörünü de kapsayan ve 250'den az personeli olan küçük ve orta ölçekli işletmelere 25 bin TL'ye kadar uygun faizli kredi verilmesini kapsayan projeye yapılan başvurular nedeniyle kurumun internet server sistemi kilitlendi.

 

KOSGEB İzmir İl Müdürü Kazım Akgün, işletme sahiplerine kurumun "destek.kosgeb.gov.tr" adresine sabah erken saatlerde, akşamları ya da hafta sonları girerek başvurularını yapmalarını önerdi. Teknik çalışma yaparak server sistemini güçlendirdiklerini belirten Akgün, "Türkiye'nin en çok tıklanan sitelerinden biri olduk. Şu ana kadar yüzbine yakın kişi kredi için başvurdu. Bu sayının 150-200 bini bulmasını bekliyoruz" dedi.

 

ÜÇ AY ÖDEMESİZ

KOSGEB İzmir İl Müdürü Kazım Akgün, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri İzmir Birliği'nde kredi başvurusu yapmak isteyen esnaflara ve temsilcilerine yönelik bilgilendirme sunumu yaptı. Anlaşmalı 17 banka tarafından verilecek ve faizinin dörtte üçü KOSGEB tarafından karşılanan kredinin detayları hakkında bilgi veren Akgün, "Amacımız piyasanın çarkının daha hızlı dönmesini sağlamak. 25 bin liralık kredinin faiz tutarının bin 836 lirasını KOSGEB, dörtte birlik 612 lirasını ise krediyi kullanan karşılayacak. Kredi üç ayı geri ödemesiz olmak üzere 15 ayda tahsil edilecek. Taksitlerin ödenmemesi durumunda faiz desteği geri çekilecek. Kadın girişimciler 30 bin lira kredi kullanabilecek" dedi. Devlete olan borçların kullandırılan krediden kesileceğini de belirten Akgün, "İşletmelerin 25 bin liralık bir kredi için 7-8 bin lira faiz yerine bin liralık masrafla bu destekten yararlanmasını istiyoruz" dedi.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı ve İzmir Birliği Başkanı Selahaddin Hünü ise, verilen kredinin devletin artık kendilerini yalnız bırakmadığının göstergesi olduğunu söyledi. Verilecek kredinin esnaf için son derece önemli olduğunu söyleyen Hünü, "Esnaf ve sanatkârlarımızın bu fırsattan yararlanmasını bekliyoruz. Kredinin dağıtımı bizim birliklerimiz aracığıyla da yapılacak" diye konuştu.