Hüseyin Saka’yı Uğurladık

12.11.2009
  •  A 
Aliağa’nın yetiştirdiği değerli ve mümtaz şahsiyetlerinden Hüseyin Saka (76) önceki gün yaşamını yitirdi.

Aliağa’nın yetiştirdiği değerli ve mümtaz şahsiyetlerinden Hüseyin Saka (76) önceki gün yaşamını yitirdi. Aliağa"nın ilk ticaret erbaplarından merhum Mehmet Saka’nın oğlu, Aliağa Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Adnan Saka’nın Amcası Hüseyin Saka vefat etti.

 

Uzun yıllardan bu yana yaşamını sürdürdüğü Almanya’da yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle hayata gözleri yuman Hüseyin Saka’nın cenazesi Aliağa’ya getirilerek Aliağa kabristanına defnedildi.

 

1 Aralık 1933 Doğumlu olan Hüseyin Saka, 1961 yılında çalışmak üzere Almanya"ya gitti. Almanya’da çeşitli fabrikalarda işçi olarak çalıştı. Şoförlük yaptı. 1965 yılında Almanya"nın Braunschweig kentinde Restoran işletmeye başladı. 1967 yılında Hamburg"a geçerek kurduğu Emlak ofisiyle hizmet vermeye başladı. Uzun yıllardan bu yana emlakçılık sektöründe faaliyet gösteren Hüseyin Saka, Aliağa"da mütevazı yaşamı ile herkesin sevgisini kazandı. Aliağa’nın ilk ticaret erbaplarından Mehmet Saka’nın dokuz çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Hüseyin Saka, uzun yıllar Almanya"da yaşamının ardından doğduğu kent olan Aliağa’da toprağa verildi.

 

Hüseyin Saka"nın cenazesi, Aliağa Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aliağa kabristanına defnedildi. Hüseyin Saka’nın cenazesi Aliağa halkını, sevenleri ve yakınlarını bir araya getirdi.

 

Cenaze Töreninden görüntüler:

 


 

Haber / Görüntü: Şenol Gök (Yenivizyon)