Hurşit Toker toprağa verildi

18.11.2009
  •  A 
Emre Konfeksiyon"un kurucusu ve Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Toker"in babası Hurşit Toker (83) toprağa verildi

Emre Konfeksiyon"un kurucusu ve Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Toker"in babası Hurşit Toker (83) merkez camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aliağa Kabristanlığı"nda toprağa verildi. Cenaze törenine başta Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz olmak üzere Aliağa"nın tanınmış ticaret erbabı ile sevenleri katıldı.

 

Hurşit Toker, 1926 yılında Aliağa"nın Güzelhisar köyünde dünyaya geldi. 7 yaşında Aliağa"ya taşındılar. Babası Mehmet Toker (1899- 1966) ile birlikte çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Hurşit Toker,  Uzun yıllar pamuk, buğday, tütün ve zeytin tarımı ile uğraştı. Biçerdöver çalıştırdı. Toker, Tarımla birlikte ticaret de yaptı. 1950"li yıllarda Manifaturacılık yapmaya başladı. Aliağa merkezinde yer alan Yıldız Manifatura adlı dükkânında metre ile kumaş ve terzi malzemeleri satmaya başladı. Aliağa ticaret yaşamının önde gelen isimlerinden olan Hurşit Toker, ilerleyen yıllarda manifaturacılığı oğlu Ekrem Toker"e bıraktı. Ekrem Toker, babası Hurşit Toker"den aldığı bayrağı önce Emre Konfeksiyon, şimdi de Emre Giyim adıyla sürdürüyor.

 

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle 83 yaşında yaşamını yitiren Hurşit Toker, İnci, Ercüment ve Ekrem adlı üç çocuk babasıydı. Cumhuriyet döneminde Aliağa ticaretinin gelişmesine büyük katkılar sağlayan Hurşit Toker"in vefatı  Aliağa esnaf ve ticaret erbabında büyük üzüntü ile karşılanmıştı.

 

Cenaze Töreninden Görüntüler:

 


 

Haber / Görüntü: Şenol Gök - Yenivizyon