Hurşit Toker’i kaybettik

17.11.2009
  •  A 
Cumhuriyet döneminde Aliağa ticaretinin gelişmesine büyük katkılar sağlayan bir önemli çınar’ı daha yitirdik. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Toker’in babası Hurşit Toker (83) yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet döneminde Aliağa ticaretinin gelişmesine büyük katkılar sağlayan bir önemli çınar’ı daha yitirdik.  Emre Konfeksiyon’un kurucusu ve Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Toker’in babası Hurşit Toker (83) yaşamını yitirdi. Hurşit Toker’in vefatı Aliağa esnaf ve ticaret camiasında büyük üzüntü yarattı.  


Hurşit Toker, 1926 yılında Aliağa’nın Güzelhisar köyünde dünyaya geldi. 7 yaşında Aliağa’ya taşındılar. Babası Mehmet Toker (1899- 1966) ile birlikte çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Hurşit Toker,  Uzun yıllar pamuk, buğday, tütün ve zeytin tarımı ile uğraştı. Biçerdöğer çalıştırdı. Toker, Tarımla birlikte ticaret de yaptı. 1950’li yıllarda Manifaturacılık yapmaya başladı. Aliağa merkezinde yer alan Yıldız Manifatura adlı dükkanında metre ile kumaş ve terzi malzemeleri satmaya başladı. Aliağa ticaret yaşamının önde gelen isimlerinden olan Hurşit Toker, ilerleyen yıllarda manifaturacılığı oğlu Ekrem Toker’e bıraktı. Ekrem Toker, babası Hurşit Toker’den aldığı bayrağı önce Emre Konfeksiyon, şimdi de Emre Giyim adıyla sürdürüyor. 


Yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle 83 yaşında yaşamını yitiren Hurşit Toker, İnci, Ercüment ve Ekrem adlı üç çocuk babasıydı.