Ekonomik Kriz Aliağa'yı derinden etkiliyor

28.10.2009
  •  A 
Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’ya iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette, Aliağa’nın ticaret ve ekonomisi değerlendirildi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, küresel krizin etkilerinin İzmir’in Aliağa ilçesinde derinden hissedildiğini ifade ederek, sanayi tesislerinin üretime ve işletmeye ara verme, işçi çıkarma ve kapasite düşürme gibi yöntemlere başvurduğunu söyledi.

 

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’ya iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette, Aliağa’nın mevcut ekonomik- sosyal durumu ile istihdam ve yeni yatırımlar konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Krizin etkileri sürüyor

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın mevcut gelişme potansiyeliyle bölgenin en önemli sanayi ve ticaret merkezi olduğunu belirterek, “Bu önemli gelişim potansiyeline rağmen ekonomik kriz ve buna bağlı olarak yaşanan kapasite daralması ve istihdam sorunları ilçemizde derinden hissediliyor. Bölgemizde özellikle demir çelik ve liman sektörlerimiz krizden etkileniyor. Ciddi işten çıkarmalar yaşanıyor. Limanlarımızda elleçleme kapasitesi düştü. Gelen giden gemi sayısı azaldı. İskelelerden 2009’un ilk yedi ayında 18 milyon ton elleçleme yapıldı. Geçen dönem bu rakam 38 milyon tondu. Bir önceki yıla göre yüzde 15-20 daralma var. Umarız bu sıkıntılı süreçten biran önce çıkılır” Dedi.

 

Aliağa’da kurumların tecrübelerinden faydalanacağız

Başkan Adnan Saka’ya iade-i ziyarette bulunduğunu söyleyen Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ise, göreve başlamasının üzerinden kısa süre geçtiğini, bu sürede ilçeyi tüm yönleriyle tanımaya çalıştığını belirtti.

Kaymakam Keklik, “Aliağa’nın büyük bir sanayi bölgesi olması nedeniyle kendine has sorunları var. Bunları, bölgenin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda çözmek için bölgemizdeki kurumlarımızla diyalog ve işbirliği halinde çalışmalar yapacağız. Kurumlarımızın tecrübe ve deneyimlerinden faydalanacağız. Kentin sorunlarının çözümü noktasında diğer kurumlar gibi, Aliağa’da sanayi ve Ticaretin Öncü kurumlarından Aliağa Ticaret Odası’nın tecrübelerinden faydalanacağız” dedi.

 

Foto 1Foto 2