KOSGEB veri tabanına kayıt çağrısı

19.10.2009
  •  A 
KOSGEB yeni desteklere başlıyor. Odamız Başkanı Adnan Saka'dan üyelerimize çağrı Kosgeb veri tabanına girin, desteklerden yararlanın”

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Kosgeb kanununda yapılan değişiklikle imalat sektörlerinin dışında hizmet sektörlerinin de kapsam içine alındığını hatırlatarak Oda üyelerinin KOSGEB veri tabanına girmesi için çağrıda bulundu.

 

Veri tabanına kayıtlar 12 Ekim’de başladı

KOSGEB’in yeni kapsama alanına hizmet sektörlerindeki üyelerin veri tabanına kayıt işlemlerine 12 Ekim 2009 tarihinde başladığına dikkati çeken Saka, “Kosgeb kanun çerçevesinde sadece imalat sektörlerine destekler sunuyordu. Ancak 5891 Sayılı kanunun getirdiği değişiklikle Kosgeb hizmet sektörlerine de hizmet vermeye başladı. Kosgeb, yeni kapsama alınan sektörlerdeki işletmeleri 12 Ekim’den itibaren veri tabanına kaydetmeye başladı. Üyelerimizin, Kredi Faiz destekleri, Nitelikli Eleman desteği başta olmak üzere KOBİ’lere çok sayıda destek hizmeti sunan KOSGEB veri tabanına biran önce http://destek.kosgeb.gov.tr adresinden girmesinde fayda bulunmaktadır” dedi.

 

Başvurularda istenecek belgeler

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, KOSGEB veri tabanına kayıt işlemlerinde “Kobi bilgi dokumanı ekinde Kobi beyannamesi, İmza Sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi ve Faaliyet Belgesi alınması yeterli olacak. Başka bir belge talep edilmeyecek. Aliağamızda imalar sektörleri dışında kapsama alınan diğer sektörlerdeki üyelerimiz için önemli bir rahatlama imkânı sağlayabilecek olan KOSGEB desteklerinden yararlanmak için veri tabanına ilgili üyelerimizin kaydolmasında önem taşıyor” dedi.

 

Kosgeb’den yeni Kredi Faiz desteği programı

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB’in yeni destekleri konusunda da üyelerini bilgilendirdi. Saka, KOSGEB’in, işletmelerin yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma vb gibi konularda faydalanabilecekleri yeni kredi faiz desteği programı hakkında da bilgi vererek, “Kobilerimizin işlerini büyütme, teknolojik yatırım, üretim- pazarlama, eğitim danışmanlık, yurtdışı pazarlara açılım ve geliştirme, ihracatın finansmanı ve münferit projelerin finansmanına yönelik destek sağlayacak olan KOSGEB’in bu yeni destek programında, işletme başına 25 bin TL üst limitli kredi kullandırılabilecek. İlk üç ayı ödemesiz, kalanı eşit taksitler halinde ödemeli toplam 15 ay olacak. Kredi faizinin dörtte bir oranı işletmeler tarafından aylık taksitler halinde, kalan dörtte üçlük faiz ise KOSGEB tarafından ödenecek. Şahıs işletmelerinde, işletme sahibinin kadın olması halinde limit 30 bin TL olacak” dedi.

 

Başkan Saka’dan Oda üyelerine çağrı

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, kredi destek başvurusu yapılacak bankaların kısa süre içinde KOSGEB tarafından açıklanacağını belirterek, bu desteklerden ya da gelecekteki yeni desteklerden faydalanmak için temel koşul işletmelerin kosgeb veri tabanında yer almasıdır. Bunun için biran önce tüm ilgili üyelerimizin  http://destek.kosgeb.gov.tr adresinden veri tabanına kayıt başvurusu yapmalarında büyük fayda var. “ dedi.

 

Desteklenen yeni sektörleri görmek için tıklayınız