Mehmet Tanrıkulu’nu Kaybettik

18.09.2009
  •  A 
Odamız üyesi Ege çatı İnşaat ltd. Şti Sahibi Mehmet Tanrıkulu kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Aliağa'nın sevilen simalarından olan mehmet Tanrıkulu'nun ani vefatı Aliağa iş dünyasında derin üzüntü yarattı.

Odamız üyesi Ege çatı İnşaat ltd. Şti Sahibi İşadamı Mehmet Tanrıkulu kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Aliağa'nın sevilen simalarından olan mehmet Tanrıkulu'nun ani vefatı Aliağa iş dünyasında derin üzüntü yarattı.

Mide şikayeti ile hastaneye giden Mehmet Tanrıkulu, kalp krizinden yaşamını yitirdi. Tanrıkulu'nun cenazesi bugün Öğle Namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Aliağa Kabristanlığında toprağa verildi.

Mehmet Tanrıkulu, geçtiğimiz gün Fevzipaşa Caddesi üzerindeki Gülhan İnşaat Malzemeleri isimli işyerinde öğle saatlerinde rahatsızlandı. Midesinden rahatsızlandığı sanılan Tanrıkulu yakınları tarafından önce Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk muayenede kalp krizi geçirmekte olduğu teşhisi kondu ve acilen İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Tanrıkulu getirildiği Hastanede “yer olmadığı” gerekçesiyle Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Şiddetli bir kalp krizi daha geçiren Tanrıkulu'na 'acilen anjio olması gerektiği' teşhisi kondu. Krizi şiddetlenen Tanrıkulu'na yapılan müdahalenin ardından acil olarak anjio yapılması gerektiği ama 'Anjio cihazının arızalı' olduğu ifade edildi. Bunun ardından akrabaları Tanrıkulu'na anjio olması için acilen Basmanedeki Özel Şifa Hastanesine kaldırdı. Mehmet Tanrıkulu, anjio yapılmasına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

MEHMET TANRIKULU
1952 Elazığ Ergani'de doğdu. 1979 yılında Aliağa'ya geldi, ve Petkim'de makina mühendisi olarak işe başladı. Petkim'de Yatırımlar Müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 1998 yılında Petkim'den emekli olarak müteahhitlik işlerine başladı. Çatı İnşaat Müteahhitliği ve GÜL-HAN inşaat malzemeleri satıcılığı işini yürütmekteydi.

İş yaşamının yanı sıra politika ile de yakından ilgilenen Mehmet Tanrıkulu, 1984 ve 1989 seçimlerinde Aliağa Belediye başkan adayı oldu, ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu.