SGK`da E Sigorta Dönemi başladı

17.09.2009
  •  A 
Bir sigortalı çalıştıran işyerleri, 2009 yılı Ekim ayı itibariyle Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile Sigortalı İşe Giriş bildirgesini e- Sigorta kanalı ile bildirecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Bülent Soylu, tek işçi çalıştıranlara dahi işlemlerini bundan böyle e sigorta yoluyla yapma zorunluluğu getirildiğini belirtti.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Bülent Soylu, yaptığı açıklamada; “Kurumumuz 2009- 92 sayılı Genelgesi ile bir sigortalı çalıştıran işyerlerini 2009 yılı Ekim ayı itibariyle Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile Sigortalı İşe Giriş bildirgesini e- Sigorta kanalı ile bildirmelerini zorunlu hale getirmiştir.”

 

SGK Aliağa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Bülent Soylu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Çalışanların Aylık Prim ve Hizmet Belgelerini internet aracılığı ile SGK'ya gönderen iki ve daha fazla çalışanı bulunan resmi ve özel sektör işyerleri arasına  bir sigortalı çalıştıran işyerleri de katılmış oldu.” Dedi.

 

Bülent Soylu, Aliağa’daki işverenleri yeni uygulama konusunda hassas davranmalarını da isteyerek, “Bir sigortalı çalıştıran işverenlerimizin e-sigorta yolu ile bildirimlerini yapabilmeleri için en kısa sürede Sosyal Güvenlik Merkezîmize gelerek e-bildirge şifrelerini almaları gerekmektedir. Çalışanlarına ait bildirimleri internet kanalı ile değil de kağıt ortamında yapan işverenlerimize İdari para cezası uygulanacaktır. Konu ile ilgili mağduriyet yaşanmaması için Aliağa’daki tüm işverenlerimizin konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini diliyorum” dedi.