ODAMIZCA DÜZENLENEN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI HK.

04.12.2018

Sayın Üyemiz,

Ülkemizde Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu ilk olarak 26 Mayıs 2016 tarihinde tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta bulunan bazı meslekler için yürürlüğe girmiştir. 11 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan son tebliğ ile 36 mesleğin daha ilavesiyle bu mesleklerin sayısı 117’ye yükselmiştir.

2016 yılından bu yana Oda olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir belgelendirme kuruluşu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iştiraki olan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi A.Ş. ile işbirliği yaparak, ilgili mesleklerde çalışanları bulunan üyelerimiz için mesleki yeterlilik belgesi sınavlarını ilçemizde, üyemiz firmalar bünyesinde gerçekleştirmekteyiz.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan “Belge Zorunluluğu Bulunan Meslekler Listesi ve Yetkimiz Kapsamındaki Meslekler Listesine” yazımız ekinde ve aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2019 yılında da üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda sınav çalışmalarımız devam edecektir. Üyelerimizin mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu ile ilgili bilgi ve sınav taleplerini odamıza iletmelerini rica ederiz.

Saygılarımızla.

Sezen GÜRGEN

Genel Sekreter V.

Bilgi ve Sınav talebi için

Seçil Şahin

6164151 dh.5

Ek 1 Yetkimiz Kapsamındaki Meslekler Listesi

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Bulunan Meslekler Listesi için tıklayınız.