Sahte İş Müfettişlerine dikkat edin!

01.08.2009
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, kendilerini “İş Müfettişi” olarak tanıtan kötü niyetli kişilere karşı Oda üyelerini uyararak dikkatli olunmasını istedi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, son dönemde kendilerini “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi” olarak tanıtarak sanayici ve ticaret erbabını istismar etmek isteyen kötü niyetli kişilere karşı Oda üyelerini uyararak dikkatli olunmasını istedi.

 

Kötü niyetli kişilere dikkat

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, “Son günlerde bazı kişilerin işyerlerine giderek kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi gibi tanıttığı, ya da telefonla teftiş yapacaklarını beyan ettikleri duyumunu alıyoruz. Bu kötü niyetli kişilerin, sahte belgeler düzenleyerek işverenlerden menfaat sağlamaya çalıştıkları bunun yanı çeşitli yayın ve etkinliklere dair davetiyeleri sattıkları şeklinde duyumlar geliyor. Bu tür durumlara karşı tüm üyelerimizin dikkatli olmasını rica ediyoruz” dedi.

 

Bakanlık ve TOBB da uyardı

Konu ile İlgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığının ve TOBB’un da çeşitli uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Saka, “Üyelerimizin, Sanayici ve ticaret erbabımızın, iş yeri sahip ve çalışanlarının bu tür kötü niyetli yaklaşımlarla kendilerine haksız menfaat sağladığını saptadıkları kişileri İş Teftiş Kurulu Başkanlığı veya emniyet birimlerine bildirmelerini büyük önem arzetmektedir” dedi.

 

Kimlik sorun

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saka, “Bakanlığımız ve TOBB da bu konuda kamuoyuna gerekli uyarılarını yaptı. Biz de üyelerimizden mağduriyetlerle karşılaşmamak için çok dikkatli olmalarını ve işyerlerine gelen kişilere mutlak kimlik sormalarını, Herhangi bir şüphe veya tereddüt halinde Kurul Başkanlığı veya Grup Başkanlığı ile 0312 296 62 26 nolu telefondan irtibata geçmeleri, sahtecilik ya da dolandırıcılık halinde emniyet birimleri ve Cumhuriyet Savcılıklarına başvurmalarını rica ediyoruz” dedi.