Aliağa Ticaret Odası ile Vakıfbank anlaştı

30.07.2009
  •  A 
Türkiye Vakıflar Bankası ile Aliağa Ticaret Odası arasında Oda üyeleri için geçerli olacak özel kredi protokolü imzalandı.

Aliağa Ticaret Odası, Üyelerinin finans sıkıntısına çözüm bulabilmek amacıyla Vakıfbank ile özel koşullarda kredi protokolü imzaladı.


Aliağa Ticaret Odası’nda yapılan protokol imza törenine Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Genel Sekreter Takdir Yarış ile Türkiye Vakıflar Bankası Aliağa Şube Müdürü Ergun Tokay katıldı. 


ÜYELER SIKINTI YAŞIYOR

Protokol İmza töreninde konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, global mali krizin etkilerinin en çok reel sektör tarafından hissedildiğini belirterek, krizden çıkış için finans kuruluşlarının Sanayi ve ticaret erbabına destek olması gerektiğini dile getirdi. “Ülkemiz ekonomisini ayakta tutan reel sektörün durumunu anlamadan ekonomiyi canlandırmak mümkün değil. Ülkemizde sanayici ve ticaret erbabımız, esnafımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntıların başında da finans sorunu geliyor. Bu güç dönemde üyelerimizin Finans kuruluşlarının pozitif ve çözüme dönük yaklaşımına ihtiyacı var. Vakıfbank’ın böyle bir dönemde Sanayi ve Ticaret Odalarımızla işbirliği çalışması bizim için büyük önem taşıyor.” Dedi.


Saka, Oda üyesi kuruluşların sağlam temeller üzerinde üretim ve ticaret yapabilmesi, istihdam kapasitesini arttırması için finansman desteğinin önemine dikkat çekerek, “Vakıfbank, her zaman sanayiyi, ticaret erbabını ve tüm reel sektörü destekleme gayreti içerisinde çaba harcıyor. Umarım bu protokol Aliağa ekonomisine, üyelerimizin iş potansiyellerine önemli katkılar sağlar. Aliağa Ticaret Odası camiası olarak Vakıfbank’a teşekkür ediyorum” dedi. 


REEL SEKTÖRE DESTEK

Vakıfbank Aliağa Şube Müdürü Ergun Tokay da yaptığı konuşmada, Vakıfbank’ın, sağladığı kaynakları, her türlü ihtiyaca göre geliştirdiği kredi çeşitleri ve bankacılık ürünlerini, düşük faiz, uygun vade, kolay ödeme koşulları ve kullanım kolaylığı ile reel sektörün hizmetine sunmaya devam ettiğini söyledi.


Tokay, “Bugün Aliağa Ticaret Odası ile Aliağa'lı tüccar ve sanayicilerin fınansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla içerisinde cazip kredi seçeneklerinin yer aldığı bir protokol imzaladık. Böylece banka olarak yurt çapında başlattığımız Reel sektöre yönelik destek paketi uygulamalarına bir yenisini eklemiş olduk” dedi. 


PROTOKOL KOŞULLARI

Aliağa Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında imzalanan protokole göre oda üyelerine 10 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar işletme ihtiyaç kredisi imkânı sunuluyor.


Aliağa Ticaret Odası üyeleri, Vakıfbank'tan İşletme İhtiyaç kredilerini %1,39'den başlayan faiz oranıyla kullanılabilecekler. Ayrıca, pakette Eximbank veya Banka kaynağından oluşan döviz ve YTL ihracat kredileri ile orta ve uzun vadeli Yatırım Kredisi kullanma imkânı da sağlanıyor.


Pakette ayrıca, oda üyelerinin nakdi, gayrinakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatları da yer alıyor. 


Haber Fotoları: Foto1, Foto 2