İzmir Rafineri’sinde Devir Teslim

17.07.2009
  •  A 
İzmir Rafineri Müdürü Mesut İlter, düzenlenen törenle görevini Batman Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık’a devretti.

İzmir Rafineri Müdürü Mesut İlter, düzenlenen törenle görevini Batman Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık’a devretti.

 

Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Mesut İlter, Genel Müdür Yavuz Erkut, Genel Müdür Yardımcıları Gürol Acar, Yılmaz Bayraktar, Hasan Tan ve İbrahim Yelmenoğlu,  Petrol İş Şube Başkanı Mehmet Salih Aydın ve rafineri çalışanlarının katıldığı törenle görevini Batman Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık’a devretti.

 

Devir teslim töreninde rafineri çalışanlarına hitap eden Mesut İlter, 27 Ocak 2006 tarihinden bu yana yaklaşık 3,5 yıldır Rafineri Müdürü olarak görev yaptığı İzmir Rafinerisi’nden İzmit Rafineri Müdürlüğü görevine atanması nedeniyle görevini devrettiğini belirtti. İlter; “Göreve geldiğim ilk günden itibaren tüm iletişim kanallarını açık tutarak ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek, karşılıklı sevgi, saygı, güven ve iş huzuru ortamında çalışma gayreti içinde oldum. Sağlık, emniyet ve çevre kültüründen taviz vermeden yaşanan olaylardan ders alarak aynı olayın tekrarını önlemek, kalıcı çözümler üretmek ve her kademedeki çalışanımızı değişim ve gelişimin bir parçası yapmak en önemli çalışma ilkelerimiz oldu” diyerek, Aliağa’da geçirdiği 10 yılın hayatının en güzel dönemi olduğunu ifade etti.

 

Devir teslim töreninde rafineri çalışanlarına hitap eden Şahin Çalbıyık, 4 Nisan 2006 tarihinden bu yana yaklaşık 3 yıldır Rafineri Müdürü olarak görev yaptığı Batman Rafinerisi’nden İzmir Rafineri Müdürlüğü görevine atanması nedeniyle görevi devraldığını belirterek, “Tüpraş olarak yoğun değişim sürecini yaşadığımız 3 yılda dinamizmimiz, tempomuz hep yüksek oldu. Birlikte özverili, yoğun ve heyecan verici projeleri gerçekleştirmenin gururunu çalışanlarımızla birlikte yaşadık. Bundan sonraki süreçte İzmir Rafineri Müdürlüğü görev sürem boyunca siz İzmir Rafinerisi çalışanlarının yardım ve desteği ile birlikte, karşılıklı sevgi, saygı, güven ve iş huzuru ortamında şirketimizin değerlerini yüceltme, amaç ve hedeflerini en üst düzeyde gerçekleştirme gayreti içinde olacağız.” dedi.

 

Petrol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Mehmet Salih Aydın,  Mesut İlter’i uğurlarken, birlikte geçirdikleri iki toplu iş sözleşmesi döneminde karşılıklı geliştirilen anlayış ve iş barışı sonucu anlaşarak masadan kalkıldığını ifade ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ise, İzmir Rafineri Müdürüne hizmet beratını ve plaketini sunarak bu güne kadar vermiş olduğu hizmetleri için teşekkür ettiği konuşmasında, değişik deneyimlerin rafinerilerin yeni çalışma dönemlerine farklı dinamizm getireceğine, yenilenen enerjiler ile Tüpraş’ın başarılı performansına önemli katkılarda bulunacağını ifade ederek, rafineri müdürlerine yeni görevlerinde başarılar diledi.

 

Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık'ın Özgeçmişi:

 

1966 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde doğan Çalbıyık, 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

 

Çalışma yaşamına 1989 yılında Tüpraş İzmit Rafinerisi Teknik Servisler Müdürlüğünde,  Mühendis olarak başlamıştır.

 

Ocak 1990 tarihinde Yardımcı Tesisler İşletme Müdürlüğünde mühendis olarak görev alan Çalbıyık, ardından şef ve başmühendis görevleriyle Kasım 2000 tarihine kadar çalışmıştır. Kasım 2000’de istifa ederek, Bütan Gaz Tesis Anonim Şirketi’nde Nisan 2006 tarihine dek Tesis Müdürlüğü görevini sürdürmüştür.

 

Tüpraş’taki çalışma hayatına ise 4 Nisan 2006 tarihinde, Batman Rafineri Müdürlüğü göreviyle dönüş yapmıştır. 17 Temmuz 2009 tarihinden itibaren İzmir Rafineri Müdürlüğü görevini yürütecektir.

 

Şahin Çalbıyık, Mehtap Çalbıyık ile evli olup, 16 yaşında Cansu adında bir kız, 9 yaşında Eren adında bir erkek çocuk babasıdır.