Oda ve Borsalar Aliağa’da Buluşuyor

15.07.2009
  •  A 
İzmir ili oda ve borsaları müşterek yönetim kurulları toplantısı yarın Aliağa’da Aliağa Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılacak

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 99’uncu maddesi gereğince üç ayda bir yapılmakta olan İzmir ili Oda ve Borsalar Müşterek yönetim kurulları toplantısına bu kez Aliağa Ticaret Odası ev sahipliği yapacak. Toplantı 16 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 16.00’da İzmir’in Aliağa ilçesinde yapılacak.

 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın başkanlık edeceği toplantıya;

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsı Kestelli, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gêza Dologh başta olmak üzere İzmir ili ve ilçelerindeki ticaret Odalarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri katılacak.

 

İzmir ili ve ilçelerinin ekonomik- sosyal- kültürel her türlü sorununun masaya yatırılarak birlikte çözüm arandığı toplantının yarınki birleşiminde çoğunlukla İzmir’in Sanayi ticaret kenti hüviyetindeki Aliağa ilçesinin sorunları konuşulacağı kaydedildi.

 

Toplantı gündeminde ilk olarak güncel ekonomik durum değerlendirilecek. Aliağa Çaltılıdere’de yapılmak istenen yat ve tekne imal yeri ile ilgili son gelişmeler ve Gemi Söküm Sanayiinin sorunları değerlendirilecek. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından verilen üretim izinlerinde yaşanan sorunlar, Zeytincilikle ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi de gündemde değerlendirilecek.

 

Aliağa’nın Yeni Şakran Beldesinde yapımına başlanan yeni cezaevi kompleksinin yapımının bölgede yaratacağı ekonomik- sosyal değişimlerin beldeye ve Aliağa’ya etkileri de gündemde başkanlar tarafından dile getirilecek.

 

Toplantı gündeminde ayrıca; İzmir ve ilçelerine ilişkin ekonomik-sosyal envanter çıkarılması, Kapasite raporlarının alınması sürecinde yaşanan sorunlar, İzmir’in kuzeyini yakından ilgilendiren Aliağa Çevre yolu projesi konuları da görüşülecek.

Kültür ve Turizm Bölgeleri ile sahil şeridinde “imar ve ruhsatlandırma” işlemlerindeki yetkilerin belediyelerden alınarak, bakanlığa verilmesiyle ilgili kanun teklifinin İzmir ve ilçelerine olası etkileri, Oda ve Borsaların resmi protokol sıralamasında yerinin değerlendirilmesi, Tedaş’ın 3. şahıs hatlarından enerji vermemesinin sanayiciye olumsuz etkileri de toplantının diğer gündem maddelerini oluşturuyor.