Elektirikçiler İlkyardım Eğitimi aldı

25.06.2009
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası’nın başlattığı eğitim programına ilk olarak elektrik sektöründe çalışanlar katıldı. Eğitime katılanlara elektrik kazalarında temel ilkyardım eğitimi verildi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, elektrik sektöründe çalışanlara temel ilkyardım eğitimi verildi. Aliağa Ticaret Odası ile Elektrik Mühendisleri Odası işbirliğinde düzenlenen eğitim seminerinde, Eğitmen Dr.Halil Erol, katılımcılara 3 saat boyunca kazalardan korunma ve muhtemel bir elektrik çarpmasında neler yapılabileceğini anlattı.

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda düzenlenen programa Elektrik Mühendisleri Odası İzmir şubesi Aliağa Temsilcisi Sadık Sofu, Aliağa Ticaret Odası meclis üyeleri T.Kürşad Tanrıkulu, Şenol Dönmez ve 45 sektör çalışanı katıldı

 

- EĞİTİME, SEKTÖRDEN YOĞUN KATILIM VE İLGİ

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, büyük bir sanayi bölgesi olan Aliağa’da elektrik sektörünün en önemli sektörlerinden olduğunu belirterek, “Aliağa’da elektrik sektöründe çok sayı kişi istihdam ediliyor. Her an dikkat ve özen gerektiren bu sektörde muhtemel kaza risklerine karşı neler yapılabileceği, elektrik çarpmasına maruz kalan kişiye nasıl müdahale edileceğini bu eğitim programımızda sektör çalışanlarına anlattık. İlçemizde elektrik sektöründe çalışan, iş yapan herkesin faydalanabileceği bir ilkyardım eğitim programı yaptık. Gerek katılım gerekse de katılan sektör temsilcilerinin ilgisi, bizi bundan sonra da sık sık diğer sektörlerde de benzer eğitimler yapmaya cesaretlendirdi. İş sağlığı ve iş güvenliği alanlarındaki eğitimlerimiz sürecek. Bunun yanında ilçemizde işgücüne nitelik kazandıracak eğitim çalışmalarımızı da sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

- SAKA’DAN EMOYA TEŞEKKÜR

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, seminer sonunda yaptığı konuşmada Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesine ve EMO Aliağa Temsilcisi Sadık Sofu’ya da eğitimin gerçekleşmesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, eğitim programının sonunda tüm katılımcılara Katılım belgelerini verdi. Katılımcılar, Başkan Saka’dan eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek eğitimlerin sürmesini istediler.

 

FOTOĞRAFLAR

 

FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5, FOTO 6, FOTO 7, FOTO 8