Deniz Ticaret Odası’ndan ALTO’ya Ziyaret

24.04.2009
  •  A 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis Başkanı M.Ender Özer’i makamında ziyaret etti.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Başkan Yardımcısı Özden Çokdeğer, Şube Müdürü Halil Hatipoğlu ve beraberindeki heyet, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis Başkanı M.Ender Özer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Aliağa’nın denizcilik sektörüne katkıları, sektörel sorunlar ve yatırımlar görüşüldü. 


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından yılda iki kez yapılan sektör buluşmaları kapsamında Aliağa Ticaret Odası'nda yapılacak sektör toplantısı öncesi gerçekleştirilen ziyarette konuşan DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, “Aliağa, denizcilik sektörü açısından son yılların gözde yerlerinden biri. Bu bölgedeki gelişmeler sektörümüz açısından gurur veriyor. Ancak denizcilik ve liman sektörlerinin yarınlarını da düzenleyecek çözümleri bugünden geliştirebilmeliyiz. Aliağa'da bunu gerçekleştirmek için buradayız. Bugüne kadar Deniz Ticaret Odası olarak yaptığımız her çalışmada Aliağa Ticaret Odası’nı yanımızda gördük. Bu iyi ilişkilerden dolayı size yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyoruz” dedi. 


Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Geza Dologh ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, hızla büyüyen Aliağa’da sorunların ancak kurumların birlikte hareket etmesiyle çözülebileceğini söyledi. Saka; “Aliağa giderek dev bir sanayi bölgesine dönüşüyor. Bu dönüşümde denizcilik sektörü büyük bir rol oynuyor. Bakın; Aliağa’daki iskelelerden 2006 yılından önce ortalama 32 milyon ton olan yükleme boşaltma miktarı 2007`de 37 milyona ulaşmıştı. 2008 de ise bu rakam 40 milyon tonu aştı. Her yıl yaklaşık yüzde 11-12 oranında elleçleme miktarı artıyor. Gemi Sayısı 4 bin 500’lere ulaştı. Bunlar Türkiye’nin çok önemli bir ticari etkinlik faaliyetinin burada gerçekleştirildiğini gösteriyor.” Dedi.


Denizcilik sektörünün lojistik, nakliye, gıda vb gibi birçok yan sektörlerle birlikte var olduğuna dikkati çeken Saka, “Özellikle birçok sektörü ayakta tutmasıyla Denizcilik sektörünün önemi ülkemiz için daha çok artıyor. Küresel krizin etkilerini yaşadığımız bu dönemde denizcilik ve diğer başlı sektörlerimizin ayakta tutulması için her türlü önlemin alınmasında Aliağa Ticaret Odası olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 


FOTOĞRAF: 


FOTO 1,  FOTO 2,  FOTO 3,  FOTO 4