Ticaret ve Hizmet de KOSGEB kapsamında

23.04.2009
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB Kanunu’nun değiştirilerek imalat dışındaki hizmet ve ticaret sektörlerinin destek kapsamına alınmasının büyük faydalarının sağlanacağını söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, KOSGEB Kanunu’nun değiştirilerek imalat dışındaki hizmet ve ticaret sektörlerinin destek kapsamına alınmasının kısa sürede büyük faydalarının sağlanacağını söyledi.

 

Önceki gün KOSGEB kanununda değişiklik yapan tasarının Meclis’te kabul edilmesiyle değişikliğin yasalaştığını hatırlatan Saka, “Özellikle Ticaret Odalarımızın üyesi olan, ticaret ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların bu konuda yoğun talebi vardı. Bugüne kadar KOSGEB desteklerinden sadece imalat yapan işletmeler yararlanabiliyordu. Oysa şimdi yoğun bir istihdam kapasitesini barındıran ticaret ve hizmet sektörleri de KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek. Bu önemli konuya duyarlılık gösteren Sanayi ve Ticaret Bakanımız sayın Zafer Çağlayan, Hükümetimiz ve TBMM’ye sektörlerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İMALAT, TİCARET, HİZMET VE GİRİŞİMCİLİK DE YARARLANACAK

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, kanun değişikliğiyle KOSGEB'in hedef kitlesinin, imalat sanayi dışındaki küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve girişimcileri de kapsayacak şekilde genişletildiğini ifade ederek, “Bundan böyle Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler “girişimci” olarak tanımlanacak ve KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek. İmalat sektörünün yanında hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler de KOSGEB desteklerinden yararlanacak.

 

KAPSAMIN GENİŞLETİLMESİ, KRİZİN ETKİLERİNE KARŞI ÖNEMLİ BİR KAYNAK İMKANI OLUŞTURACAK

Ekonomik krizin etkilerinin derinden hissedildiği bir dönemde yapılan bu kanun değişikliğinin son derece önemli olduğunu kaydeden Saka, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Reel sektörün desteklenmesi lazım. Krize bağlı belirsizlik ortamı derinleşiyor, girdi maliyetleri yükseliyor. Şirketlerin kârsızlık sorunu artıyor. Cirolar düşüyor, tahsilat yapılamıyor. Bu anlamda KOSGEB kanalıyla verilen destekler büyük önem taşıyor. Kapsamın genişletilmesi, krizin etkilerine karşı önemli bir kaynak imkanı oluşturacak” dedi.

 

KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü’nün, İzmir’de KOBİ’lere hızlı ve etkin hizmet sunduğunu söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Üyelerimize her fırsatta KOSGEB veri tabanına girerek Stratejik Yol Haritası sürecine girmelerini böylece başta faizsiz destekleme kredi olanakları olmak üzere KOSGEB’in ihracat, danışmanlık, fuar vb tüm desteklerinden yararlanabileceklerini hatırlatıyoruz. Bu konuda KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü de büyük çaba sarfediyor. Hizmet ve Ticaret sektörlerinin de destek kapsamına alınmasıyla üyelerimiz için önemli bir destek noktası da  oluşmuş olacak” dedi.