Odamızdan Belediye Başkanı Oğuz’u ziyaret

11.04.2009
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Meclis Başkanı M.Ender Özer, Oda Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Takdir Yarış Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Aliağa Ticaret odası Yönetim Kurulu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’u makamında ziyaret etti.

 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Meclis Başkanı M.Ender Özer, Oda Yönetim Kurulu Adnan Saka ve Genel Sekreter Takdir Yarış Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’u makamında ziyaret etti.

 

Aliağa’da büyük değişim yaşanacak

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Başkan Oğuz’a görevinde başarı dileklerini sundu. Aliağa’nın son 20 yılda büyük bir hızla büyüdüğünü söyleyen Saka, “Aliağa Nüfus verilerine göre 2000 yılı ile 2008 arasında Aliağa’ya dışarıdan kayıtlı 9 bin göç gelmiş. İlçemizde tesislerin kurulmakta olduğu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi büyük bir değişim yaşatacak. Nemrut İskeleler bölgesindeki yatırımlar, Kuzey Ege Limanının start alması, İzmir metro hattının tamamlanması, diğer ulaşım olanaklarının gelişmesiyle büyük bir değişime tanık olacağız. Bu değişime hazırlıklı olmak için ilçedeki yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve kent paydaşlarının birlikte hareket etmesi gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası olarak kentin gelişimine, Aliağa’da yaşayanların faydasına olacak her türlü girişim ve çalışmayı geçmişte olduğu gibi gelecekte de destekleyeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

 

Yaşanabilir bir kent için birlikte hareket edeceğiz

Oda Yönetim Kurulu üyelerine büyük ilgi gösteren Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, Aliağa’nın Türkiye’nin en büyük sanayi ticaret kentlerinden biri olmasına karşın işsizlik sorunu yaşadığını, bu sorunun ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesiyle aşılabileceğini söyledi.

Aliağa belediye Başkanı olarak ilçedeki tüm sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin katkısını almaktan büyük memnuniyet duyacağını belirten Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Aliağa’yı çağdaş, modern, yaşanabilir bir kent yapabilmek için bu kentte yaşayan her bireye büyük sorumluluk düşüyor. Biz de bu kentin geleceğine dönük her kararı halkımızla, sivil toplum örgülerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte alacağız. Kentimizi ortak bir akılla yöneteceğiz. Bunun sözünü her zaman verdim, yine veriyorum” dedi.

 

Ziyarete; Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M.Ender Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu Üyeleri; Doğan Er, Erol Güngör, Ekrem Toker, Kürşat Tanrıkulu, Uğur Akyıldız, Hamdi Erdem, Mehmet Keskin, Genel Sekreter Takdir Yarış ve Basın Müşaviri Ali Osman Karatekin katıldı.

 

FOTO: Foto1, Foto2, Foto 3