Aidat borcu gecikme zammı alınmayacak

06.03.2009
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, üyelerin aidat borçları gecikme zamlarına af getirildiğini belirterek oda üyelerinin bu af fırsatından yararlanmalarını istedi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, aidat borcu olan üyelerden 6 ay içinde aidatlarının tamamını ödemeleri halinde gecikme zammı alınmayacağını açıkladı.

 

Uygulama kapsamında, birikmiş aidat borçları bulunan ALTO üyeleri, 28 Ağustos 2009 tarihine kadar borçlarının tamamını öderse kendilerinden gecikme zammı alınmayacak.

 

6 AY İÇİNDE KAPATILAN BORÇLARDA GECIKME ZAMMI ALINMAYACAK

Oda aidat borçlarına ilişkin Gecikme faizlerinin 6 ay için silinmesini öngören kararın, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Saka “Üyelerimizin Oda aidat borçlarına ait gecikme zamlarının tamamı, aidat borçlarının tamamının 6 ay içinde ödenmesi halinde, bu borçlara ait gecikme zamları silinecek” dedi.

 

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, krizin etkilerinin esnaf ve ticaret erbabını derinden etkilediğini ve durgunluk ortamının ticari ortamı sıkıntıya soktuğunu kaydederek, aidat borçlarının 6 ay içinde ödenmesi halinde gecikme zamlarına af getirilmesi uygulamasının olumlu etkileri olacağını kaydetti.

 

ESNAF VE TİCARET ERBABI ZOR DURUMDA

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Son yıllarda esnaf ve ticaret erbabımızın içine düştüğü ekonomik güçlükler, ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan esnaf- ticaret erbabı ve kobilerin yaşam savaşı vermesine neden oldu. Yerel ekonomileri ayakta tutan, istihdam yaratan, bin bir güçlükle kazandığını vergi olarak devlete ödeyen esnaf ve ticaret erbabımız son yıllarda yaşanan krizler nedeniyle büyük güçlükler yaşıyor.” Dedi.

 

ÜYELERİMİZİ RAHATLATACAK

Saka, “Yasa gereği odalara ödenmesi gereken aidatlara ilişkin son yıllarda oluşan ödeme güçlüğü, özellikle üyelerimizin belge taleplerinde sıkıntı yaşamalarına neden oluyordu. Bin bir güçlükle şirket kurup, ticaret yapmaya çalışan ama ülke ve dünya koşuları nedeniyle zorda kalmış üyelerimizin Oda aidat borçları nedeniyle bankalardan kredi kullanma ya da çeşitli ihalelere katılma hususlarında Odamızdan belge istediklerinde karşılaşılan bu sorun nedeniyle ticaret yapamaz duruma gelmiş olmaları bizleri son derece rahatsız ediyordu. Aidat borçlarına ait tahakkuk eden faizin affı kısmen de olsa üyelerimize olumlu katkısı olacak bir uygulamadır” dedi.

 

Oya üyelerinin uygulamadan biran önce yararlanmalarını isteyen ALTO Başkanı Saka, “Bu önemli fırsattan üyelerimizin en üst düzeyde istifade etmelerini bekliyoruz”