Global kriz Aliağa ticaretini vuruyor

26.02.2009
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Meclisi toplandı. ALTO Başkanı Adnan Saka; "Sanayiinin yaşadığı sorunlar Aliağa Esnaf ve Ticaret erbabına yansıyor”

Aliağa Ticaret Odası Meclisi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meslek Komitesi üyelerinin de katıldığı toplantıda küresel krizin Aliağa ilçe ticaretine etkileri ve alınabilecek önlemler görüşüldü.

 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Meclisi, belediye başkan adaylarının ilçe ticareti ile ilgili projelerini dinlemek üzere adayları meclis toplantılarına davet etme kararı uyarınca Şubat ayı olağan toplantısına çekilen kura sonucu ilk olarak CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Ömer Turgut Oğuz katılarak projelerini anlattı.

 

 

Toplantıda konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, global krizin etkilerinin Aliağa’da derinden hissedildiğini belirterek, “Başta demir çelik sanayii, gemi söküm, liman hizmetleri ve denizcilik, nakliye başta olmak üzere tüm sektörlerde sıkıntılı bir dönem yaşanıyor. Talep daralması sonucu işten çıkarmalar yaşanıyor. Bunun yansımaları Aliağa ilçesindeki ticaret erbabına, esnafına da olumsuzluk yaşatıyor.” Dedi. 

 

-Belediye Başkan Adayları ALTO Meclisi’ne Katılıyor-

ALTO Meclis Başkanı M.Ender Özer, “Sanayi kimliğiyle tanınan Aliağa’yı geleceğe taşıyacak olan Belediye yönetimini belirlemek üzere 29 Martta seçim yapılacak. Bu seçimler öncesi Aliağa Ticaret Odası Meclisi olarak İlçemizde belediye yönetimine talip olan Belediye Başkan adayları ile meclis üyelerimizi bir araya getirme kararı aldık. Aliağa’nın ekonomik- ticari mevcut durumu ve geleceğe dair beklentilerle, Belediye başkan adaylarının bu konulara bakışını bu toplantılarımızda daha iyi öğrenebileceğiz. Bugün ilk olarak, Meclis Başkanlığını kendisinden devraldığımız değerli ağabeyimiz, CHP Belediye Başkan Adayı Sayın Turgut Oğuz’u davet ettik. Kendisine davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

 

- CHP Adayı Oğuz; Esnaf ve Ticaretin Sorunlarını Biliyorum-

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Turgut Oğuz yaptığı konuşmada “Ben Ortaokul yıllarımda başladığım esnaflık ve ticaret yaşamını ömrümce sürdürdüm. Sorunları ve sıkıntıları çok iyi biliyorum. Aliağa’da esnaf ve ticaret erbabının rahatlaması, sıkıntılarını aşması için her türlü desteği vereceğim. Bu Odanın kuruluşunda bulunmuş, uzun yıllar görev almış biri olarak her zaman gönlüm ticaret erbabımızın, esnafımızın yanında. Aliağa’yı odalar, sendikalar, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yöneteceğim. Aliağa’da yeni bir dönem başlayacak. Artık bunu yapmalıyız. Türkiye’nin önde gelen sanayi bölgelerinden Aliağa’nın artık çağdaş bir vizyonla yönetilmesi, tüm ilçenin tek yürek olarak geleceğe hazırlanması gerekiyor. Biz bunun için yola çıktık” dedi.

Oğuz, konuşmasının ardından Oda meclis üyelerinin sorularını cevaplayarak, ekonomik-ticari projelerinin detaylarını verdi. 

 

- İşsizlik, Kadınlar ve Gençlerin Sorunları -

CHP Adayı Ömer Turgut Oğuz, Çalışmalarının işsizlik sorununun çözümü, gençlere sosyal kültürel aktivite merkezleri kurulması ve kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılmasına yönelik çalışmalar içerdiğini kaydetti. Göreve gelmesi halinde belediye’nin mal ve hizmet alımlarını Aliağa’dan karşılayacağını kaydeden Oğuz, “Ben kendi ticari yaşamımda da hep Aliağa esnaf ve ticaret erbabından alışveriş yaptım. Belediye’de göreve geldiğimde de bu böyle olacak” dedi.

 

AKP ve MHP Adayları ALTO Meclisine Katılacak

Aliağa Ticaret Odası Meclisi’nin 4 Mart’ta yapacağı toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi belediye Başkan adayı Tansu Kaya, 11 Marttaki toplantıya ise MHP Başkan adayı Hüseyin Şengül katılarak ilçe ticareti ve kentin gelişimi ile ilgili düşüncelerini meclis üyeleriyle paylaşacak.