Kalkınma Ajansı Aliağa'ya geliyor

05.01.2009
  •  A 
7 Ocak Çarşamba saat 14.30’da, TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can ve uzmanlar tarafından kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek

Kalkınma Ajansı, hibe destek projelerini Aliağa’da anlatacak


Aliağa Ticaret Odası Başkanı (ALTO) ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından İzmir'de faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükte (KOBİ) işletmeler, sivil toplum kuruluşları, odalar, sendikalar, yerel yönetimler ve diğer kurumlar için Mali destek programı açıldığını belirtti 


ALTO Başkanı ve İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyesi Saka, ajans tarafından “KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları” adı altında İzmir'de faaliyet gösteren işletmelere hazırlayacakları projeler doğrultusunda 400.000 TL'ye kadar karşılıksız hibe desteği sağlanacağını açıkladı.  


Konu ile ilgili Aliağa kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 7 Ocak Çarşamba günü Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Kalkınma Ajansı tarafından bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini söyleyen Saka, “İzmir Kalkınma Ajansı yaklaşık 29 Milyon TL’lik bir kaynağı proje hazırlayan ve projesi uygun bulunan kuruluşlara hibe olarak kullandıracak. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) küresel rekabet güçlerini arttırmaya yönelik projeleri ile kâr amacı taşımayan toplumsal kuruluşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik projelerine mali destek sağlanacak. 7 Ocak Çarşamba günü saat 14.30’da, Kalkınma Ajansı’nın bu hibe programlarıyla ilgili olarak TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can ve Ajans uzmanları tarafından kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek” dedi. 


Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve Kalkınma Ajansı kalkınma Kurulu üyesi Saka, Oda üyesi kişi ve kuruluşların toplantıya katılarak; mal ve hizmet üretim kapasitesinin artırılması projeleri, yeni üretim teknolojilerinin uygulanması projeleri, kalite yönetim sistemleri ve gerekli ulusal, uluslararası belgelerin alınması, pazarlamayı geliştirme ve temiz enerjili üretim projeleri hakkında bilgi alabileceğini ifade etti.