KOSGEB desteklerine İzmir'den 382 başvuru

22.11.2008
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen oda üyesi kobilerin, veri tabanına kaydolması için KOSGEB Merkez müdürlüğüne başvurmasını istedi..

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB tarafından 26 Kasım tarihinden itibaren başvuruları alınmaya başlayacak olan “Sıfır Faizli İstihdam endeksli Cansuyu Kredisi desteği” hakkında oda üyelerine bilgi verdi.

 

KOSGEB tarafından imalatçı Esnaf Sanatkar ile KOBİ’lerin finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla Cansuyu Kredisi uygulamasının başlatıldığını kaydeden Saka, “Bu programdan ülke genelinde 10 bine yakın imalatçı esnaf ve sanatkar ile kobinin yararlanması bekleniyor. Bu Destek paketiyle, kullandırılacak kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. KOSGEB veri tabanında olmayan İmalatçı esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ’ler, KOSGEB veri tabanına kaydolmak için öncelikle KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor” dedi.

 

Saka, “Cansuyu Kredisi Desteği programından; İmalat Sanayinde faaliyet gösteren, 250’den az çalışanı olan, yıllık net satış hasılatı ya da bilançosu 25 milyon YTL’yi aşmayan, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, KOBi Beyannamesi güncel ve onaylanmış işletmeler faydalanabilecek” dedi.

 

İHRACAT DESTEK KREDİSİNE İZMİR’DEN 382 BAŞVURU YAPILDI

 

Öte yandan KOSGEB’in 15 Eylül 2008 tarihinde başlattığı “Sıfır Faizli İhracat Destek Kredisi” programına 14 kasım tarihine kadar Türkiye genelinde 4 bin 230 işletmenin müracaat ettiği kaydedildi.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB verilerine göre, kurumun “Sıfır Faizli ihracat Destek Kredisi” başvurularında İzmir, İstanbul’un ardından ikinci sırada yer aldığını belirti. Saka, gazetecilere yaptığı açıklamada; “KOSGEB tarafından 15 Eylül’de başlatılan Sıfır faizli İhracat destek kredisinde 14 Kasım 2008 tarihi itibariyle ülkemiz genelinde 4.230 işletmenin başvurduğunu öğrendik. Bu programdan faydalanmak için İzmir’de faaliyet gösteren 382 KOBİ niteliğindeki işletme başvuruda bulundu. Başvurularda İstanbul (1549), İzmir (382), Bursa (364), Ankara (210), Gaziantep (155) işletmeyle ilk beş sırada yer alıyor.” Dedi.

 

KOSGEB İZMİR MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ’NE TEŞEKKÜR

KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü’nün, İzmir’de KOBİ’lere her türlü desteği sunduğuna dikkati çeken Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Üyelerimize her fırsatta KOSGEB veri tabanına girerek Stratejik Yol Haritası sürecine girmelerini böylece başta faizsiz destekleme kredi olanakları olmak üzere KOSGEB’in ihracat, danışmanlık, fuar vb tüm desteklerinden yararlanabileceklerini hatırlatıyoruz. Bu konuda KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü de büyük çaba sarfediyor” dedi.