Büyük Önder Mustafa Kemal'i anıyoruz

09.11.2008
  •  A 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yılında tüm yurtta yapılacak törenlerle anılıyor.

Tam 70 yıl önce bugün aramızdan ayrılan büyük önder Atatürk'ü, bir kez daha saygı ve hasretle anıyoruz... Atatürk'ün naaşının Etnografya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakledilişinin de 55. yıldönümü.


O, ölümünün üzerinden geçen 70 yıla karşın, düşünceleri, hedefleri ile Türk halkının önderi olmayı sürdürüyor... Çünkü ilkeleri ve öncülük ettiği devrimler her geçen gün biraz daha önem, biraz daha değer kazanıyor.. ve tüm Türk halkı bugün anısı önünde saygıyla eğiliyor...


Büyük Önder Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Aliağa ilçesinde de çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen törenlerle anılacak. 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri  saat 08.45'te Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayacak. Saat 09.05'te Sivil Savunma, İtfaiye ve fabrikalar sirenlerini, deniz ve kara ulaşım araçları klaksonlarını çalacak, ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

 


Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın 10 Kasım Mesajı;

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Atatürk’ün vefatının 70. yılı nedeniyle yayınladığı bir mesajla “Atatürk; Türk Ulusunun hayatında bir dönem değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır” dedi.

 

Saka mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman minnet ve şükranla anıyoruz. Özgürlük ve bağımsızlığımızın mimarı büyük Atatürk’ün; vefatının üzerinden 70 yıl geçti. Eserinin büyüklüğünü ve yaptıklarının değerini her gün daha iyi anlıyoruz. Atatürk; Türk Ulusunun hayatında bir dönem değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Onun öncülük ettiği eser, eksiksiz olmadığı gibi tamamlanmış da değildir. Genç kuşakları bekleyen en önemli görev bu başlangıcı sürdürmektir. Bu inanç ve kararlılıkla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ile tüm Cumhuriyet Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” Dedi.