Turcas-Socar, rafineri için ek süre istedi

26.10.2008
  •  A 
Ceyhan'da rafineri kurma lisansı için başvuran Turcas ile Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar, EPDK'dan yeniden ek süre istedi.

Ceyhan'da rafineri kurma lisansı için başvuran Turcas ile Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) yeniden ek süre istedi.

 

Ceyhan'da rafineri kurma lisansı için başvuran Turcas ile Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) yeniden ek süre istedi. EPDK daha önce rafineri ön lisansını alan Socar-Turcas'ın talebi doğrultusunda ÇED raporu için bu ortaklığa iki kez üçer aylık ek süre vermişti.

 

Yetkililer, Turcas-Socar'ın, Ceyhan'da rafineri kurmak istediği arazide bir şirketin maden ruhsatı alması nedeniyle sorun yaşadığını belirtmişlerdi. Bir enerji yetkilisi, "Turcas-Socar, Devlet Su İşleri ve Çevre Bakanlığı'ndaki izin işlerini tamamlayamadığı için EPDK'dan yeniden süre istedi. Daha önce verilen süre bu hafta sona eriyordu" dedi. Aynı yetkili, EPDK'nın söz konusu başvuruyu önümüzdeki günlerde gündeme alarak karara bağlayacağını ifade etti.

 

Öte yandan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı elektrik üretim özelleştirmesinde danışmanlık hizmeti almak için açtığı ve Lehman Brothers liderliğindeki Mc Kinsey Coşar Avukatlık Bürosu'ndan oluşan konsorsiyumun kazandığı ihaleyi iptal etti.