TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ekonomideki dalgalanmalarla ilgili ümit veren açıklamalarda bulundu. Rıfat Hisarcıklıoğlu, bu dönemdeki yüksek zıplamaların hepsinin geçici olduğunu belirterek, bu hareketlerin uzun dönemde düzene oturacağını söyledi.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen "2008 Gaziantep'in Yıldızları" ödül töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, alışverişte, alacağın vadesi ile borcun vadesinin birbirine uyumlu olması gerektiğine dikkat çekti.
Hisarcıklıoğlu, "Uymazsa bankadan para alırım öderim devri bitti. Alacağınız TL ise borcunuz da TL olsun. Alacağınız Dolar ise borcunuz Dolar olsun. Alacağınız Euro ise borcunuz Euro olsun. Şu ucuz şu pahalı bu devirdeki zikzaklar insanı götürür. Bu devirdeki yüksek zıplamaların hepsi geçici. Bu hareketler uzun dönemde bir düzene oturacak. Bugünkü bu zikzaklara dikkat etmemiz lazım. Gayrimenkul ve emtia fiyatları bu dönemde bütün dünyada gevşeyecek. Gevşemeye başladığı da görülüyor. Kredi maliyetleri artacak. Dünyada para yok çünkü. Kredi ile yapılan yatırımın verimliliği ve karlılığı daha fazla önem kazanıyor. Buna da dikkat etmemiz lazım. " dedi..
Türk işadamının dünya ile rekabet edebilmesi için aynı standartlarda çalışması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu Türk Milli Takımı'nın dünya futbulunda elde ettiği başarıları iş dünyasına örnek gösterdi. "Yeni bir ırk mı geldi de bu başarıları kazandık? diye soran Hisarcıklıoğlu, cevabı da kendisi verdi. Hisarcıklıoğlu, Gaziantepli işadamlarına şöyle konuştu:
"Rakiplerimiz hangi sahada futbol oynuyorsa bizde o sahada oynamak istiyoruz. Futbolda böyle yapmadık mı?, Avrupa'da 3. olmadık mı? Eskiden Türkiye 1-0 mağlup olur, gazeteler "yenildik ama ezilmedik" diye başlık atardı. Müthiş başarımız buydu. Şimdi 1-0 yeniyoruz, daha fazla niye atmadık diye üzülüyoruz. Ve dünya 3. 'sü çıkarıyoruz. Yeni bir ırk mı geldi de bunlar üçüncülüğe oynamaya başladı. Nasıl oynadılar, standartları rakipleri ile aynı noktaya geldi. Bizde diyoruz ki, 1980'den sonra standartlarımızı rakiplerimizle eşdeğer duruma getirdiniz. Bizde 35'den aldık 17'ye getirdik Türkiye'yi. Şimdi 10'a sokmak istiyoruz. Sokarmıyız, sokarız. Ama tek isteğimiz var, rakibimiz hangi şartlarda oynuyorsa bizde o şartları istiyoruz. Benim rakiplerim elektriği kaç liradan kullanıyorsa, benzini kaç liradan kullanıyorsa işçinin üzerindeki vergi yükü neyse aynı standartlara getirilsin. Bakın o zaman, biz Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına sokuyormuyuz sokmuyormuyuz. "