Eastchem 1. yılını çalışanlarıyla kutladı

12.10.2008
  •  A 

Türkiye'nin ilk polistiren fabrikası olarak ALOSBİ'de 50 milyon Euro'luk yatırımla kurulan 150 bin tonluk üretim kapasitesine sahip EASTCHEM, üretimdeki 1.yılını çalışanlarıyla birlikte kutladı.

2007 yılında Türkiye'nin ilk polistiren sert köpük fabrikası olarak Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde (ALOSBİ) 50 milyon Euro'luk yatırımla kurulan 150 bin tonluk üretim kapasitesine sahip EASTCHEM, üretimdeki 1.yılını çalışanlarıyla birlikte kutladı.

 

Ayvalık kökenli Valamonte ailesinin sahibi olduğu Yunan Monottes firması, Türk ortağı Aslan Salman ile Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Türkiye'nin ilk polistiren sert köpük (strafor) fabrikasını 1 yıl önce kurmuştu. Yunan İşadamı Dimitri Valamonte ve Türk İşadamı Aslan Salman’nın birlikte kurduğu Eastchem, üretimde 1. yılını tamamladı. Şirket, 1.yıl mutluluğunu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde çalışanlarıyla birlikte kutladı.

1.yıl kutlamasına, Ayvalık kökenli Yunan İşadamı Dimitri Valamonte, Türk İşadamı Aslan Salman, Eastchem Fabrika Müdürü Süleyman Adıyaman, Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka ile çalışanlar katıldı.

 

 

BAŞARIMIZIN SÜRMESİNİ DİLİYORUZ

Çalışanlara yönelik bir konuşma yapan Dimitri Valamonte; “Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yaptığımız için çok mutluyum. Burada çok önemli bir iş gerçekleştiriyoruz. Üretime başladığımızdan bu yana tam 1 yıl geçti ve biz hep birlikte önemli başarıla gerçekleştirdik. Bu başarılarımızın sürmesini diliyorum. Tüm çalışanlarımızın bu tesisimize sahip çıkarak, hep birlikte yeni başarılar kazanacağından hiç şüphem yok” dedi.

 

BAŞARILARLA GURUR DUYUYORUZ

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan Vekili Adnan Saka da, Eastcem’in 354 günde kurularak tam bir yıl önce üretime geçtiğini belirterek, “Eastcem’in üretimdeki ve istihdam yaratmadaki başarısı ALOSBİ olarak bizleri gururlandırıyor. Türkiye’nin en modern altyapısına sahip olan ve tüm ulaşım olanaklarına sahip Türkiye’nin en avantajlı OSB’sinde, böylesine güçlü kuruluşların başarılarıyla biz de gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

 

354 GÜNDE YATIRIM YAPILDI

Eastchem Kimyasal Endüstri İmalat Ticaret ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Aslan Salman da, “354 günde faaliyete geçirdiğimiz fabrikamız ile petrokimya sektöründe belki de en hızlı yatırımı yaptık.  Toplam 40 dönümlük alanda 15 farklı binadan oluşan tesislerimizde 9 Ekim 2007'de üretime başladık. Kapasitemiz, Türkiye ihtiyacının iki katı. Üretim ve atık giderme açısından fabrikada Avrupa'nın en modern teknolojisini kullanıyoruz. Avrupa'nın ikinci büyük tesisiyiz. Türkiye'de sektör liderliğine devam edip geri kalan bölümü de ihraç etmek istiyoruz. Bugün burada 1. yılı başarıyla tamamladığımız için çalışanlarımızla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” Dedi.

 

ENERJİ TASARRUFU

Eastchem Fabrika Müdürü Süleyman Adıyaman, dünyadaki ekonomik gelişmelere bağlı olarak tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyduklarını vurgulayarak, “enerji tasarrufuna eskisinden daha çok önem vermeye başladık ve yüzde 25’lere varan tasarruf hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından çalışanlarla birlikte 1. yıl pastası kesilerek şampanya patlatıldı ve çalışanlara ikram edildi.

 

FOTOĞRAFLAR: FOTO 1, FOTO 2, FOTO3, FOTO 4,