ALOSBİ’den Otomotiv Sektörüne Davet

29.08.2008
  •  A 

ALOSBİ, 30 Ekim - 02 Kasım 2008 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 14. Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi, Yedek Parça Ekipmanları Fuarı’na bir tanıtım standı ile katılıyor.

Türk Sanayinin global dünyaya açılan kapısı “Yedi Yıldızlı” Organize Sanayi Bölgesi ALOSBİ, 30 Ekim - 02 Kasım 2008 tarihleri arasında İstanbul Fuarcılık tarafından İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan OTOMOTİV 2008 14. Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi, Yedek Parça, Aksesuar ve Servis Ekipmanları Fuarı’na bir tanıtım standı ile katılıyor. ALOSBİ üye firmalarının da broşürleri ile temsil edileceği ALOSBİ standının fuar ziyaretçilerinin uğrak yeri haline geleceğine kesin gözü ile bakılıyor.

 

ALOSBİ üyesi firmalardan fuara kendi standları ile katılmak isteyenler için  %20 indirim sağlandı.

 

 

 

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan; Sanayimizin lokomotif sektörlerinden biri olan oto ana ve yan sanayinin son aylarda global sektör oyuncularının da katılımı ile büyük hamle yaptığını belirtti. Otomotiv ana ve yan sanayicileri için önemli avantajlara sahip ALOSBİ’yi fuar süresince sektör temsilcilerine tanıtarak, hem bölgeye yeni yatırımcı kazandırmayı hem de mevcut üye firmalarının yerli ve yabancı firmalarla işbirliklerini arttırmayı hedeflediklerini açıklayan Başkan Akkan, OTOMOTİV 2008’den umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

 

Akkan; 5.000 m²’den başlayan, altyapı çalışmaları bitmiş, yatırıma hazır sanayi  parsellerinin yeni sanayicileri beklemekte olduğunu belirtirken, 9.220.000 m² alanı kaplayan ALOSBİ‘de yatırımcılar için kesintisiz elektrik, doğalgaz, buhar ve su bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

Akkan, Aliağa bölgesinde 14 adet liman bulunduğunu hatırlatarak, özellikle ihracat yapan firmaların bölgemizle lojistik avantajları sebebi ile yakından ilgilendiklerini belirtti. 

 

 

ALOSBİ, üye firmalarına sunduğu tanıtım ve gelişim hizmetleri ile de Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Tanıtım ve Pazarlama Birimi ve Katılımcılar Destek Birimi ile ALOSBİ üyesi firmalara; e-ticaret, dış pazar araştırması, ithalat-ihracat danışmanlığı, yerli ve yabancı ticaret fuarları, AB Fonları, devlet kurum ve kuruluşlarının KOBİ’lere yönelik her türlü hibe, destek, teşvik ve kredileri konusunda danışmanlık ve KOSGEB Sinerji Odağı hizmetleri veriliyor

 

Yerli ve yabancı yatırımcıların Bölgeye olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını bildiren Başkan Akkan, teknolojik altyapısı ve üye firmalara sağladığı 7 yıldızlı tanıtım - gelişim hizmetleri ile AB Standartlarını ilk günden yakalayan ALOSBİ’nin, Türkiye’de bugüne dek gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımı olduğunu belirtti.