Denizcilik Sektörü Yeniasır TV’de

04.08.2008
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Yeniasır TV'deki “Ekonomi Gündemi” programında denizcilik sektöründe Aliağa’nın bugünü ve yarınını anlattı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey üyesi Adnan Saka, Yeniasır TV’de deneyimli gazeteci İsmail Uğural’ın hazırlayıp sunduğu “Ekonomi Gündemi” programında denizcilik sektöründe Aliağa’nın bugünü ve yarınını anlattı.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları konsey Üyesi Adnan Saka, bölgede demir çelik fabrikaları haddehaneler, rafineri ve PETKİM’in kurulmasıyla ortaya çıkan Sanayi sektörünün, deniz ulaşımından faydalanmaya başladığını kaydetti.

 

ALİAĞA’YA ALTI AYDA 2 BİN 210 GEMİ GELDİ

Aliağa’nın Nemrut İskeleler bölgesinde 5, Petrol Ofisi, Petkim, Egegaz, TOTAL’de 1’er ve TÜPRAŞ’da da 3 iskele ile Türkiye’nin en büyük elleçleme rakamlarına ulaşılan bir bölgeye dönüştüğünü kaydeden Saka, “Aliağa son yıllarda denizcilikteki önemini giderek arttırıyor. 2008 yılının ilk altı ayında Aliağa’daki iskele ve limanlarımıza tam 2.210 gemi giriş çıkışı yapıldı. Yıl sonunda bu sayı 4.500’leri bulacak. Elleçleme miktarı 40 milyon tona ulaşıyor. Bölgede milyarlarca dolarlık iş hacmi gerçekleştiriliyor. Gemi Trafiği, Her yıl bir önceki yıla göre büyük artış gösteriyor. Gemi personeli, Liman hizmetlerinde çalışanlar, acentalar, nakliyecilik yapanlarla birlikte binlerce insanımız sektörden geçimini sağlıyor” dedi.

 

Aliağa’da 10 milyon m2 alan üzerine 400 tesisin kurulmakta olduğu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarının ihracatlarını Aliağa’daki iskele ve limanlardan yaparak küresel rekabet avantajına kavuştuğunu söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, denizcilik, liman, tersane ve yat inşa sektörlerindeki yeni yatırımlarla bölgenin önemini arttıracağını söyledi.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey üyesi Adnan Saka’nın görüşlerini izlemek için tıklayınız: