Gazeteci Özden Alpdağ’ı kaybettik

26.07.2008
  •  A 
Gazeteciliğin duayen isimlerinden Özden Alpdağ, cuma gecesi İzmir Foça’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Gazeteciliğin duayen isimlerinden Özden Alpdağ, cuma gecesi İzmir Foça’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. 51 yıllık gazetecilik hayatında yaptığı başarılı işlerle adını duyuran Alpdağ, ekonomi haberciliğinin duayenleri arasında yer alıyordu.

1935 yılında Samsun-Çarşamba’da dünyaya gelen Özden Alpdağ, gazeteciliğe 1957 yılında İzmir’de bulunan Demokrat İzmir Gazetesi’nde başladı. Günaydın, Akşam, Ulusal Basın Ajansı, Yeni Asır Gazeteleri ve Devir Dergisi’nde çalışan Alpdağ, 1978 yılında Ankara Temsilcisi olarak Ticaret Gazetesi’nin temsilciliğini yürüttü. Son 10 yıldır Ankara Mektubu başlıklı köşe yazısı ile Ticaret Gazetesi’nde okurlarıyla buluşan Alpdağ, ‘Barış İçin Savaş’ adlı bir de kitap yayınladı.

Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi olan Alpdağ evli ve üç çocuk babasıydı. Mütevazi ve renkli kişiliği ile tanınan Alpdağ, ekonomi haberciliğinin duayenleri arasında yer alıyordu. Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) de kurucularından olan Alpdağ’ın naaşı bugün İzmir-Foça Fatih Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Foça Yeni Mezarlık Aile Kabristanı'na defnedilecek.