Aliağa Yeni Mahalleye yeni bir mekan

01.06.2008
  •  A 
Yıllarca Müteahhitlik işleri yaptıktan sonra gıda sektöründe hizmet üretmeye başlayan Kemal Özsoy, Yeni Mahalle Belediye Konutlarında her türlü unlu mamuller üretimi ve satışı yapan bir mekan kazandırdı.

Yıllarca Aliağa'da müteahhitlik işleri yaptıktan sonra gıda sektöründe hizmet üretmeye başlayan Kemal Özsoy,  Yeni Mahalle Belediye Konutlarında  her türlü unlu mamuller üretimi ve satışı yapan bir mekan kazandırdı. 


Aliağa'da yeni bir mekan, Karadeniz Unlu Mamulleri açıldı. Yıllarca Aliağa'da müteahhitlik işleri yaptıktan sonra gıda sektöründe hizmet üretmeye başlayan Kemal Özsoy, Aliağa'ya yeni bir mekan kazandırdı. Uzun  süredir Cumhuriyet Caddesi üzerinde yalnızca ekmek üretimi yaparak gıda sektörüne giren Kemal Özsoy, Yeni Mahalle Belediye Konutlarında açmış olduğu yeni mekan ile her türlü unlu mamuller üretimi ve satışı işine girdi.


Cumartesi günü Karadeniz Unlu Mamulleri adı altında açılan işyerinin açılışına Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ile Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz katıldı.  Açılışa vatandaşların ilgisi büyüktü. 


YENİ MAHALLE'NİN BÖYLE BİR MEKANA İHTİYACI VARDI.

Yeni Mahalle Belediye kooperatif evleri ve civarında yoğun bir nüfus yaşadığını ifade eden Karadeniz Unlu Mamulleri işletmesi sahibi Kemal Özsoy, “Aliağa'nın aşağı bölümünde insanların oturup sohbet edebileceği mekanlar var. Ama Yeni Mahallede maalesef yok. Burayı bir anlamda da öylesi bir ihtiyaca cevap vermesi açısıyla açtık. Biz burayı bir imalathanenin yanı sıra bir pastane, kafeterya gibi mahalle halkına hizmet versin istiyoruz” dedi. 


UNDAN NE ÜRETİLİYORSA ONU ÜRETİYORUZ

Ekmekten baklavaya, kuru pastadan düğün pastasına kadar undan ne yapılıyorsa ürettiklerini ifade eden Kemal Özsoy “Biz burayı insanların her zaman ihtiyaçlarını karşılayabileceği, oturup çay içip sohbet edebileceği bir mekan olarak düşündük. Bu mekanın açılışına hazırlanırken normal ekmekten, simite, baklavadan yaş pastaya, paskalya çöreğinden kuru pastaya kadar her türlü imalatı yapacak ustalarımızı bulduk.” Dedi.


Özsoy, “Ustalarımız yıllardır bu işin imalatını yapmış kişiler. İmalatlarımız daima günlük ve taze olarak, son derece sağlıklı ortamlarda üreterek tezgahımızda yer alıyor. Fiyatları ise evde yaptığınızdan daha ucuz” dedi.


Her türlü unlu mamullerin yanı sıra, günde 20 bin ekmek üretme kapasiteli ekmek fırının da bulunduğunu ifade eden  Kemal Özsoy, Aliağa'da yaklaşık 50 bin ekmek tüketildiğini bununda belili miktarının Aliağa dışından geldiğini söyledi.