PETKİM’in yeni yönetim kurulu oluştu

01.06.2008
  •  A 
Yüzde 51’inin özelleştirilmesinin ardından PETKİM Petro Kimya Holding A.Ş’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirme ihalesi, 2007 yılı Temmuz ayında yapılmış, ihalede en yüksek teklifi, 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu vermişti. Ancak daha sonra ihale komisyonu, 2 milyar 40 milyon dolar bedelle en yüksek ikinci teklifi veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna yönelik karar verdi ve satış onaylandı. Önceki gün Petkim’in devredilmesinin ardından yeni yönetim kurulu da belirlenmiş oldu. 


YENİ PETKİM YÖNETİM KURULU

Yüzde 51’inin özelleştirilmesinin ardından PETKİM Petro Kimya Holding A.Ş’nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Rövnag ABDULLAYEV (Başkan),  Erdal AKSOY  (Başkan V), Osman İlter (Kamu Altın Hisse -Üye), Saffet Batu AKSOY  (Üye), Vagif ALİYEV (Üye), David MAMMADOV  (Üye), Farrukh GASSİMOV  (Üye)


PETKİM 40 kişi alacak

Socar-Turcas Petrokimya A.Ş, ihale bedelinin 1 miyar 660 milyon dolarını peşin öderken, 380 milyon doların da 3 yıl içinde 'vadeli' olarak ödeneceği açıklandı.


Petkim Yönetim kurulu Başkan vekili Erdal Aksoy, en az 3 milyar dolar yatırım öngördüklerini belirterek, kimseyi işten çıkarmayacaklarını söyledi. Petkim'in global seviyede rol alabilmesini hedeflediklerini belirten Aksoy, “Niyetimiz bugünkü Petkim'in kapasitesini yükseltmek. 3 binin üzerinde çalışan var. Kimseyi işten çıkarmayacağız, aksine 40 kişi daha almak istiyoruz" dedi.


Aksoy, “Herkes zannediyor ki bu 3 bin kişiyi bin kişiye indireceğiz. Her ne kadar dünyadaki emsallerine bakılınca 1,5 milyon ton bin kişi ile yapılıyorsa da Petkim'in özelliğinden dolayı Petkim'in daha çok büyük kapasitesinin kullanılmaması nedeniyle biz büyük bir kapasite yatırım ile geliyoruz. Hiç kimseyi işten çıkarmayacağız. Aksine arkadaşların yasa gereği işten ayrılma imkanları vardı, biz gittik adeta yalvardık işte kalsınlar diye. Biz kimseyi çıkarmadığımız gibi 40 kişi daha alacağız, 33 teknisyen 7 mühendis olmak üzere. İşçi çıkarmak değil, eleman alacağız ve rica ettik işe başlamadan gidip sendikaya üye olsunlar diye”