Erdal Aksoy’un Petkim mesajı

01.06.2008
  •  A 
Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna devredilmesinin ardından yeni yönetim kurulu ilk mesajını yayımladı.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna devredilmesinin ardından yeni yönetim kurulu ilk mesajını yayımladı.

 

Petkim’in web sitesinden de yayımlanan İşte o mesaj:

 

“Sevgili çalışma arkadaşlarımız;

 

Nisan ayı başında 43. kuruluş yıldönümünü kutlayan, sektörünün; Türkiye'de ve dünyada öncüsü olmayı başarmış olan Petkim'de; sizler ile birlikte geleceğe yürüme imkânını yakalamış olmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz.

 

Kurulduğu günden bugüne kadar, kimya ve petrokimya sanayinin okulu olmayı başaran ve sektöründe hep ilklere imza atan, Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu en temel hammaddeleri üreten, sürekli büyüyen ve gelişen rekabet koşullarına kendisini hızla uyarlamayı başaran Petkim, misyonunda da belirttiği gibi değişime ve gelişime açık, geleceği kucaklayacak projeleri gerçekleştirme gücüne ve azmine sahip bir şirkettir.

 

Hammadde ve enerji maliyetlerindeki inanılmaz artışların yarattığı olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek ve dünya liginde minderde kalabilmek için hızla büyümek zorundayız. Petkim çalışanlarının, yani sizlerin, bugüne kadar gerçekleştirdiği ve tüm Türkiye kamuoyunun takdirle izlediği başarılar, geleceğimiz için en büyük güvence ve anahtar konumundadır.

 

Sizlerin sahip olduğu birikim, tecrübe, şirketinize olan bağlılık ve görev bilinci, gerçekleştirmeyi planladığımız tüm projelerimizde bizim en güçlü yönümüz olarak ortaya çıkmaktadır. Şirketimiz; ortaya koyduğu 2015 yılında %40 Pazar payına ulaşabilmek için, gerekli tüm atılımları yapacaktır. Rekabet gücümüzü artıracak ve bizi bölgemizde ve dünyada yeniden söz sahibi kılacak büyük hamleleri birlikte gerçekleştireceğiz. İçinde bulunduğumuz acımasız rekabet ortamında, rakiplerimiz karşısında üste çıkabilmek için atılması gereken adımları ve projeleri birbiri ardına ve hızla hayata geçireceğiz. 2015 vizyonumuzda ortaya koyduğumuz projelerimizi gerçekleştirmenin olmaz ise olmaz tek koşulu sizlersiniz. Sizlerin varlığı, bilgi birikimi, tecrübesi ve gelecek vizyonu, altına girdiğimiz ve gireceğimiz tüm projelerin en büyük başarı güvencesidir.

 

Sürekli iyileştirmeyi temel yönetim felsefesi olarak benimseyen Petkim, gerçekleştirdiği başarıları Türkiye kamuoyu ve gelecek kuşaklar ile paylaşmak adına, Ulusal Kalite Ödülü'ne başvurmuş durumdadır. Halen süreci devam eden bu ödülü alacağımıza olan inancımızı da bu vesile ile belirtmek istiyoruz.

 

Sürekli büyüyen, gelişen, katma değer yaratan ve yarattığı katma değeri tüm paydaşları ile paylaşmayı kurumsal bir kültür olarak benimseyen şirketimiz, kendisini bugünlere taşıyan ilkelerini ve kimliğini koruyacak, buradan aldığı güçle gelecekte çok daha önemli başarılara imza atacaktır.

 

Tarihinde insanlığa hep ışık tutan, ticari rekabete dayanıklı ve yeniliklere açık Yüce Türk Milleti'nin evlatları olarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. Milletimizin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından konulan, muasır medeniyeti aşma hedefimizin gerçekleşmesi için şirketimiz; üzerine düşen vazifeleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edecektir. Petkim projesi, Türk milletinin yetiştirdiği büyük devlet adamı Haydar Aliyev'in tanımıyla gerçekte iki devlet bir millet olan Türkiye ve Azerbaycan arasındaki en güçlü kardeşlik ve işbirliği köprüsü olacak ve gelecekteki birçok ortak projenin de önünü açacaktır.

 

Hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve selamlıyoruz.

 

Sevgi ve saygılarımızla…

 

Rövnag Abdullayev

Yönetim Kurulu Başkanı                                    

Erdal Aksoy

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı