OCAK ET RESTAURANT

  •  A 
KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNE KATILIP İŞYERİ AÇAN GİRİŞİMCİMİZİN BAŞARI HİKAYESİ

 

BİR BAŞARI HİKAYESİ
SERKAN OCAK

 

  1. Sizi tanıyabilir miyiz?
    22.01.1980 yılında İzmir’in Menemen ilçesinde dünyaya geldim. Köken olarak Selanik muhaciriyiz. İlk ve orta okulu Aliağa’da, Liseyi ise Menemen’de okudum. 2 çocuk babasıyım. 2016 Yılında Aliağa Ticaret Odası’nın düzenlediği KOSGEB Girişimcilik eğitimine katıldım ve daha sonra halen işletmeciliğini sürdürdüğüm Ocak Et Restaurant’ı işletmekteyim.
     
  2. Girişimci olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? Neden bir çalışan olmak yerine patron olmaya karar verdiniz?
    Uzun yıllardır hedefimde bir işletme açmak vardı. İşletme açarak yanımda insanları istihdam ederek başarı sağlamak benim için büyük bir mutluluk. Uzun yıllar gıda sektörünün çeşitli dallarında çalışan olarak devam ettim. Daha sonra uzun yıllar biriktirdiğim tecrübemi bir işletme açarak başarılı olmak istedim. Gıda sektörünün içinde olduğum için uzun yıllar araştırmalarım sürüyordu. İşletme açmak için devletimizin verdiği destekleri araştırdım ve Aliağa Ticaret Odasının düzenlediği KOSGEB Girişimcilik eğitimine katılarak kendi işletmemi açtım.
     
  3. KOSGEB’e nasıl ulaştınız? Karşınıza nasıl bir fırsat çıktı?
    Aliağa Ticaret Odası’nın KOSGEB eğitimleri ile ilgili yerel gazetede görmüştüm. Birde bir yakınım bu kurslara katılmıştı. Onun da teşviği ile Odaya bilgi almaya gittim ve desteklerin bana uygun olduğuu görünce hayalini kurduğum işi KOSGEB desteği alarak kurmaya karar verdim.
     
  4. Aliağa Ticaret Odası, KOSGEB departmanının yardımlarından memnun kaldınız mı?
    Aliağa Ticaret Odasının KOSGEB Temsilcisi Seçil Hanım konusuna hakim işlemler ile ilgili bilgisi yüksek hem de güler yüzlü biri. KOSGEB hakkında bana oldukça yardımcı oldu ve yapmam gereken adımları bana tek tek gösterdi.
     
  5. İşiniz kurarken amaçlarınız nelerdi?
    Aliağa’da kısa sürede artan nüfusun ve yapılan büyük yatırımların restorant ihtiyacını doğurduğunu gözlemledim. İşletmemi açarken de hedefim Aliağa’da et yemeği denince akla gelen ilk yer olmak ve lezzetiyle, temizliğiyle müşteri memnuniyetini en yukarda tutmak. Bununla birlikte kendini sürekli yenileyen bir işletme olmak.
     
  6. İşinizi ne kadar sermaye ile kurdunuz? Eğer sermayeniz yeterli değildiyse, girişiminizin ilk dönemleri nasıl geçti?
    İşime 500.000 TL sermaye ile başladım. Sermayem işletmemin tüm giderlerini karşılamadı ve kredi çektim. Ancak işletmem ilçemizde büyük ilgi gördü ve bu ilginin karşılığında işletmemizi rahat bir şekilde sürdürebiliyorum.
     
  7. Girişimcilik hayatınızdaki en iyi ve en kötü anları bizimle paylaşır mısınız?
    Yemek sektöründe müşteri memnuniyeti çok önemli bu noktada yapılan büyük bir yanlış bizim gibi çok büyük olmayan ilçelerde olumsuz sonuçlar doğurabilir; bu yüzden buna çok dikkat ediyoruz. En iyi an ise işletmemin hayalini kurduğum gibi işliyor olması.
     
  8. Gelecekle ilgili ne gibi planlarınız var? İşinizi büyütmek konusunda ne düşünüyorsunuz?
    Şu an işletme olarak ayağımızı yere sağlam basmak istiyoruz. Zamanla gelecek olan başarı doğrultusunda etlerimizi kendi çiftliğimizde üretmeyi planlıyoruz.
     
  9. Tecrübelerinize dayanarak girişimcilikte başarı için en kritik unsurlar olarak neleri görürsünüz?
    Müşteri memnuniyeti.
    Güler yüzlü bir yaklaşım.
    Müşteriyi çok bekletmeden zamanında hizmet vermek.
    Kaliteli ürünler kullanmak.
     
  10. Heyecan dolu bir girişimci adayı için 3 tavsiyeniz neler olur?
    Piyasa analizini iyi yapmak.
    Maliyet hesaplamasını iyi yapmak.
    Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmak.
     
  11. Eklemek istedikleriniz?
    Öncelikle devletimize bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Sonrasında bize bu desteklerin ulaşmasından dolayı Aliağa Ticaret Odası yetkililerine ayrıca teşekkür ediyorum.

SERKAN OCAK
İşletme Sahibi