OCAK AYI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI DUYURUSU

OCAK AYI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI DUYURUSU
08/01/2019
  •  A 

Sayın Üyemiz,

Ülkemizde Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu ilk olarak 26 Mayıs 2016 tarihinde tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta bulunan bazı meslekler için yürürlüğe girmiştir. 11 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan son tebliğ ile 36 mesleğin daha ilavesiyle bu mesleklerin sayısı 117’ye yükselmiştir. 

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yapılan duyurularda “Bakanlıkça yayımlanan tebliğlerde yer alan tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmiştir. Tebliğlerin yayım tarihinden itibaren 12 aylık süre içerisinde belge almayan kişiler ilgili meslekte çalıştırılamayacaktır. Belgesiz çalışan kişiler için işveren ya da işveren vekiline Bakanlığa bağlı iş müfettişlerince idari para cezası uygulanmaktadır. Belgeli işçi çalıştıran işverene teşvikler bulunmaktadır. Belge zorunluluğu kapsamındaki sınav ve belge ücretleri devlet tarafından karşılanıyor” denmektedir.

Bu itibarla üyelerimiz ve çalışanlarının mağdur olmaması, teşviklerden faydalanması amacıyla ilçemizdeki sanayi kuruluşlarının en çok ihtiyacı olan mesleklerden olan Çelik Kaynakçı Seviye 3 ve Makine Bakımcı Seviye 3 ve 4 Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları ocak ayı içerisinde odamızca düzenlenecektir.

Mesleki Yeterlilik Sınavları genel katılıma açık olup, herhangi bir firmada çalışma zorunluluğu bulunmamaktadır. Sınavlara katılmak isteyen kişilerin ya da ilgili mesleklerde belgesiz çalışanı olan firmaların 17 Ocak Perşembe gününe kadar odamızla irtibata geçmelerini rica ederiz. 

Bilgi ve Sınav talebi için

Seçil Şahin, 6164151 dh.5

 

MYK BROŞÜRÜ