ALTO BAŞKANI ÖMER ERTÜRK’TEN YENİ YIL MESAJI

ALTO BAŞKANI ÖMER ERTÜRK’TEN YENİ YIL MESAJI
31/12/2018
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, ALTO üyelerinin, tüm Aliağalıların ve iş dünyasının yeni yılını kutladı.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk; yeni yılın barış, huzur, sağlık ve refah getirmesini diledi.

"2019 yılı Türkiye ve Aliağa için her alanda başarı yılı olsun" diyen Başkan Ertürk, yayımladığı yeni yıl mesajında; "Biten bir yılın ardından, umutların ve beklentilerin yenilendiği bir yıla giriyoruz. Daha iyiye ulaşmak için her yeni yıl, yeni başlangıçlara daha umutla baktığımız yeni bir fırsat penceresi olarak aralanır. Umut ederiz ki, yeni yılda her alanda ve her anlamda milletçe sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde yeni başarılara imza atarız ve 2019 yılı başarı yılı olur" dedi.

Yeni yıl mesajında 2018 yılını değerlendiren ve 2019 yılı beklentileri ile ilgili görüşlerini de dile getiren ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa ekonomisinin başta Star Rafinerisinin açılışı ve diğer yatırımların da etkisiyle ülke ekonomisine göre daha iyi bir yıl geçirdiğini vurguladı.

Başkan Ertürk, 2018, hem Türkiye hem de dünya için ekonomik sıkıntıların olduğu bir yıl oldu. Yılın ilk yarısında büyüyen, gelişen ve ihracatta önemli artışların yaşandığı bir ekonomik tabloya sahipken, yılın ikinci yarısında dövizde yaşanan artışlar ve buna bağlı olarak yükselen enflasyon ekonomimizdeki dengeyi bozdu. 2019 yılının ilk yarısına kadar da enflasyonla mücadele ve döviz kurunun sabit tutulmaya çalışılmasıyla geçecek gibi görünüyor. Sürecimiz kısa değil, ancak karamsar olmayacağız. Tedbirimizi almada biraz daha üst seviyede çabalayacağız. Bu anlamda öz kaynaklarla yapılan üretim ve ihracat odaklı pazarlamayı hedefleyen bir anlayışla 2019 yılını sürdürmek durumunda olduğumuz görünen bir gerçek. Bu anlayışla Türkiye ekonomisinin tüm dinamikleri olarak 2019 yılında doğru adımları atabilirsek böylesi ekonomik dalgalanmaların etkilerinden daha az hasarla çıkabileceğimizi düşünüyorum.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, mutluluğun, umudun, sağlık ve bereketin bol olduğu bir yıl dileklerimle, 2019 yılının bölgemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni eder, tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlarım” dedi.